USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Цього року на Волині вилучили понад 200 кг бурштину

19 Квітня 2021 22:07
Уже в першому кварталі цього року на Волині правоохоронці вилучили більше бурштину, ніж протягом усього 2020 року.

Про це розповів прокурор Волинської області Віктор Тимчук під час засідання комісії облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю.

Він повідомив, що в прокуратурі області створюється відділ, який спеціалізуватиметься на екологічних злочинах: незаконне видобування і зберігання бурштину, вирубка лісу, порушення щодо виділення земельних ділянок.

Щодо видобутку «сонячного каменю», то на Волині, зазначає прокурор, копачів цього року не спіймали. Зате вже було чимало фактів вилучення бурштину, який зберігався незаконно.

«Щодо бурштину, то на Волині більш-менш стало спокійно, а область перетворюється на «тиху гавань». Коли у Рівненській, Житомирській областях певних осіб постійно відпрацьовують, проводять обшуки, то на Волині незаконний бурштин зберігають. Торік вилучили 185 кілограмів «сонячного каміння», а за перший квартал цього року вже – понад 200 кілограмів бурштину, який незаконно зберігався», – розповів Віктор Тимчук.

Нагадаємо, 16 квітня під час обшуку в помешканні 44-річного жителя Рожищенської громади поліцейські виявили та вилучили поліетиленовий пакунок з 5 кілограмами бурштину різних фракцій.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus