USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Цього тижня Рада може схвалити зменшення свого складу та затвердити пропорційну виборчу систему

2 Лютого 2020 22:53
Український парламент на наступному пленарному тижні 4-7 лютого може попередньо схвалити внесення змін до статті 76 і 77 Конституції України про зменшення конституційного складу Верховної Ради і закріплення пропорційної виборчої системи (законопроект № 1017) та направити його до Конституційного суду для отримання висновку щодо відповідності законопроекту статтям Конституції, пише Інтерфакс.

Як випливає з попереднього порядку денного, оприлюдненого на сайті Верховної Ради, профільні комітети пропонують народним депутатам також продовжити роботу над іншими законопроектами про внесення змін до Основного закону, за якими Конституційний суд вже дав свої висновки. Зокрема, це внесення змін до Конституції, що закріплюють повноваження президента створювати незалежні регуляторні органи, Національне антикорупційне бюро, призначати та звільняти з посад директора НАБУ і директора державного бюро розслідувань (№ 1014) та внесення змін до ст.93 Конституції про законодавчу ініціативу народу (№ 1015).

У попередньому порядку денному – також законопроекти № 1016 про внесення змін до Конституції України про уповноважених Верховної Ради і № 1027 про внесення змін до ст.81 Конституції про додаткові підстави дострокового припинення повноважень народного депутата. Ці законопроекти Верховній Раді пропонується розглянути у вівторок.

На порядку денному на вівторок також звільнення Олени Бабак з посади міністра розвитку громад і територій та призначення Дениса Шмигаля віце-прем’єр-міністром – міністром розвитку громад і територій.

Як відомо, затверджує порядок денний пленарних засідань погоджувальна рада керівників фракцій і груп. Її засідання відбудеться в понеділок.

Третя сесія Верховної Ради дев’ятого скликання відкриється у вівторок, 4 лютого.

Президент України Володимир Зеленський зареєстрував у парламенті законопроект № 1017 як невідкладний 29 серпня 2019 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus