USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Цьогоріч не вручатимуть Нобелівську премію з літератури

4 Травня 2018 11:58
Нобелівську премію з літератури не вручатимуть цього року через звинувачення у секс-домаганнях та інші проблеми в рядах Шведської академії, яка обирає переможця.

Про це пише Українська правда з посиланням на Bloomberg.

За словами Академії, премію вручать у 2019 році.

Таке рішення ухвалили в Стокгольмі на основі того, що Академія не змогла вибрати переможця після ряду звинувачень про сексуальні домагання та скандалів щодо фінансових злочинів.

Цю престижну нагороду вперше не вручать з часів війни 1943 року.

Як пише ВВС, у центрі скандалу – французький фотограф Жан-Клод Арно.

Саме його звинувачували у сексуальних домаганнях. Він є чоловіком шведської поетеси Катарини Фростенсон, яка є членом Академії з 1992 року. У листопаді 2017 року 18 жінок звинуватили Арно в домаганнях. Деякі епізоди нібито відбувалися у приміщеннях Академії. Сам фотограф усе заперечує. Невдовзі після заяв Академія виключила Фростенсон з організації.

В той же час розвивався інший скандал: стало відомо, що деякі члени Академії впродовж кількох років порушували правило нерозголошення майбутніх лауреатів.

Це призвело до ряду гучних відставок: своїх посад позбулася секретар Шведської академії Сара Даніус.

Технічно члени Шведської академії не можуть позбутися своїх посад, бо вони пожиттєві. Але вони можуть припинити брати участь у заходах Академії. Напередодні король Швеції Карл XVI Густав заявив, що хоче змінити це правило.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus