USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Цьогоріч про своє бачення податків розповіли 75 юних волинян

20 Травня 2009 09:52
Вдвічі більше юних художників Волині взяли участь у відбірному турі конкурсу «Податки очима дітей». Про це 20 травня інформують «Волинські Новини».
 Всеукраїнський конкурс дитячої творчості «Податки очима дітей» із року в рік серед юних художників Волині стає дедалі авторитетнішим заходом. У цьому переконує  постійне зростання кількості його учасників. За інформацією відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в області, цього року юних художників, які у власних творчих роботах через художні образи та кольорову палітру зобразили місце податкової системи в життєдіяльності держави, виявилося вдвічі більше, як торік.
 «Роботи юних художників теж надзвичайно різнопланові, – зазначає начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у Волинській області Алла Алєйнікова. – На конкурс представили роботи діти трьох вікових категорій і члени журі мали нагоду  ще раз переконатися в тому, що серйозна та винятково доросла на перший погляд тема оподаткування під силу для осмислення дитячою аудиторією».
 
Регіональне журі конкурсу «Податки очима дітей»,  до складу якого увійшли як податківці, так і фахівці із місцевої художньої школи, освітньої сфери, преси, відділення АППУ у Волинській області, протягом декількох годин у творчій дискусії відбирали кращі роботи. 
 
Зрештою, із 75 учасників, котрі представили художні твори,  переможцями визнано у першій віковій) категорії (6-8 років) Віталія Михалика із м.Володимир-Волинский за малюнок «Наш тато платить податки і у нашій сім’ї порядки».
 
У другій віковій категорії (9-12 років) перемогла робота «Податкові ріки» Таїси Бущак із міста Нововолинська. А серед 13-15-ти річних учасників регіонального туру конкурсу перше місце посів Богдан Мацюк із міста Володимира-Волинського з роботою «Зарплата в конверті». 
 
Серед призерів творчих змагань на регіональному рівні робота «Податки» вихованця Люблинецької школи-інтернату Василя Романюка. За багаторічною традицією, працівники ДПА у Волинській області надають шефську допомогу цьому навчально-виховному закладу.
 
Серед десяти робіт декоративно-прикладного мистецтва і шести літературних творів теж визначили переможців.
 
Про те, що на тему податків можна цікаво малювати, писати вірші і твори, складати композиції із природного  матеріалу за роки існування конкурсу переконалися і його учасники, і журі. А от театралізоване дійство на податкову тематику – новинка. Втім, саме таку роботу запропонував дитячий інтегрований реабілітаційний театр «Забавляночка» Волинської обласної дитячої громадської організації «Центр розвитку дитини». Незабаром театралізовану казку  під назвою «Як звірі в кризу виживали» побачать лучани. А волинське журі цю творчу роботу визнало кращою у номінації «За творчий підхід до розкриття теми».
 
Хто із волинських дітлахів увійде до призерів конкурсу на всеукраїнському рівні –вирішуватиме столичне журі. А в день  захисту дітей всі переможці регіонального рівня отримають  подарунки від волинських податківців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus