USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Цьогоріч у луцькому училищі – два самогубства

29 Серпня 2011 16:22
З січня 2011 року на Волині зафіксували шість смертельних випадків у побуті серед учнів, з них два самогубства скоїли учні Луцького вищого професійного училища.
Про це розповів начальник управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації Михайло Попович під час розширеної наради керівних працівників ПТНЗ області, – пише ВІП.
Хоча загалом, за словами Поповича, цього року кількість злочинів, скоєних учнями волинських училищ, порівняно із минулими роками, зменшилась. Наразі їх налічується двадцять.
Позитивні статистичні показники псують найбільше Нововолинське ПТУ №11, на рахунку якого чотири злочини, і Ковельське ПТУ №5 із трьома злочинами.
Щодо випадків смертності, то це, на думку освітянина, свідчить, що «психологічна служба навчальних закладів не завжди достатньо вивчає соціум неповнолітніх, їх інтереси та нахили, не проводить дослідження соціального самопочуття підлітків в учнівському середовищі».
«Заставте працювати своїх психологів. Їм держава не просто так платить зарплату», – звернувся Попович до присутніх керівників навчальних закладів.
«Я розумію, що дехто з них вже настільки відвик від цієї роботи, що забув все і вже не знає, з якого боку підходити до учнів», – додав він. І категорично сказав: «Тоді звільняйте їх… Не можемо ми тримати ретроградів, вибачте, на цих посадах».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
111 Показати IP 29 Серпня 2011 16:40
Я колись була в шоці, коли в розмові з викладачем того навчального закладу де вчать на шкільних психологів (оскільки я сама закінчила пед.вуз і вивчала психологію), зауважила, що на мій погляд вчать багато теорії, яку не можливо застосувати на практиці, яка не допомагає зрозуміти дитину,знайти спільну мову, допомогти розібратись в проблемах, та шкільні психологи цим і не займаються, а викладач відповів, що психлоги і не поинні цьго робити, бо в основному вони займаються адміністративною роботою.
леся Показати IP 30 Серпня 2011 17:48
так звані "вищі" училища сьогодні - пристанища недоумків як учнів так і вчителів. Заробітчани хренові, їм пофігу, що і де відбувається поза їхніми уроками, чого діти прогулюють, приходять п'яними на урок, нюхають прямо на уроці всяку хрень, після чого і їм(вчителям) дістається. Зато горло одне одному перегризуть за години, бо ж зарплата від них залежить. Куда їм вникати вже у ту атмосферу, яка доводить дітей до самогубства. Я тоже віддала спокійного, вихованого хлопця між те "зверйо". Пресували, знущались як могли, а вчителі робили вигляд, що нічого не знають. Бо не хочуть знати, бо не їхні це діти. Попович за звітами і планами осліп, як і його директори цих "вищих". А ви про психологів говорите... Нема і не буде вже Вчителя, який би дітей любив, от подарунки їм, фонди класу грьобані їхі - наш обов'язок, і ніхто не спитає, чи маєш ти гроші, чи має сім'я достаток елементарний, коли ще й хвороби обсіли... Та кому я це розказую?....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus