USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Цукерками дітей не прогодуєш», – луцький посадовець про допомогу сім’ям у складних життєвих обставинах

23 Листопада 2021 15:38
У зв’язку з кризовими процесами, багато родин з дітьми опинилися у складних життєвих обставинах, тож їм необхідна допомога.

Про це йшлося під час засідання бюджетної комісії Луцької міської ради.

Одне з завдань служби у справах дітей Луцької громади – надавати допомогу у вирішенні соціально-побутових та матеріальних проблем дітям, які знаходяться у складних життєвих обставинах. Цей пункт, до слова, внесений до проекту Програми соціально-правового захисту дітей Луцької міської територіальної громади на 2022–2024 роки, яку розглядали депутати.

Зі слів начальника служби у справах дітей Луцької міськради Федора Шульгана, нині ситуація з дотриманням прав дітей в громаді дещо загострилась: зросла кількість випадків відмов від новонароджених, побільшало діток, яких вилучили з родин.

Читати ще: «Ситуація подібна до 90-х»: цьогоріч у Луцьку від п'ятьох малюків відмовилися батьки

А у зв’язку з коронакризою в багатьох родин, якими опікується служба, погіршилося матеріальне становище. З його слів, нині служба почала більше надавати допомогу таким родинам у вигляді продуктових наборів.

«Чомусь багато людей вважають, що достатньо перед Різдвом або до Миколая вручити солодкий подарунок і забути. Ми переключилися уже на продуктові набори, бо цукерками прогодувати дітей дуже складно, треба в першу чергу забезпечувати їх необхідним. Сьогодні бідність настільки постукала в оселі громадян, що треба допомагати з продуктами харчування», – наголосив він.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 23 Листопада 2021 16:20
ну а чому ж європа така бажана нам не допомагає? чому ми все бідніші і бідніші стаєм?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus