USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Цукрове» питання на Волині вивчає прокуратура

17 Грудня 2008 17:36
Питання тіньових схем щодо виробництва цукру на Волині було однією з головних тем під час спільних зборів профспілкового активу та антикризового комітету Волинської області, – інформує 17 грудня репортер «Волинських Новин».
 
За словами голови фракції Народного Блоку Литвина у Волинській облраді, аграрія Андрія Турака, статистична інформація щодо виробництва цукру на Волині, яку в своєму виступі оприлюднила начальник головного управління економіки Волинської ОДА Любов Івевакова, не відповідає дійсності.
За словами пана Турака, реальні цифри є значно нижчими, оскільки на ВАТ «Володимирцукор» практично не переробляється цукровий буряк, про що неодноразово наголошувалося. Начальник головного управління статистики у Волинській області Марія Мотиль додала, що на Володимир-Волинському цукровому заводі з цього питання проводиться перевірка за участі прокуратури, і вже вилучена певна документація. Як зазначив Андрій Турак, «треба тих шахраїв ставити на місце».
Голова постійної комісії з питань сільського господарства, продовольства, інвестування села та земельних відносин Волинської облради Валерій Діброва у своєму виступі зазначив, що, попри те, що певна кількість цукру-сирцю дозволена до імпорту в Україну, в основному ця сировина потрапляє нелегально. Однак не лише цукор-сирець є проблемою.
За словами пана Діброви, також за тіньовими схемами в державу ввозяться цукровмісні сполуки – так звана «макмала», яка переробляється на цукор. Валерій Діброва зазначив, що це питання «активно лобіюють» і воно завдає значної шкоди вітчизняному сільськогосподарському товаровиробнику.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 18 Грудня 2008 09:09
Як собака немае роботи то лиже.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus