USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Цукровими заводами Волині цікавляться поляки

12 Жовтня 2011 10:15
Основні фонди Горохівського та Володимир-Волинського цукрових заводів можуть отримати значні капіталовкладення з Польщі.
11 жовтня уповноважені особи АТ «Державна Цукрова Спілка в Торуні» та цукрових заводів розпочали ділові переговори щодо інвестицій у ці підприємства. Про це повідомили у прес-службі ОДА.
На зустрічі в голови облдержадміністрації Бориса Клімчука польське товариство представляли директор Департаменту розвитку і стратегії Бартош Пенчковські, директор цукрового заводу Вербковіце Едвард Вилупе та радник голови ради директорів Артур Лукасєвіч.
Інтереси Горохівського і Володимир-Волинського цукрових заводів представляв голова Наглядової ради ЗАТ «Техно-центр» Юрій Келестин.
АТ «Державна Цукрова Спілка в Торуні» займається виробництвом і продажем цукру.
Протягом року воно виробляє близько 600 тисяч тонн цукру, завдяки чому є найбільшим підприємством цукрової галузі Польщі (40% національного ринку) та найбільшим виробником в регіоні Центральної і Східної Європи.
Директор Департаменту розвитку і стратегії Бартош Пенчковські повідомив, що у планах спілки – приріст виробництва цукру принаймні на третину протягом найближчих двох років.
Провівши аналіз, поляки визнали Волинську область одним з регіонів України, що найшвидше розвивається і має оптимальні показники для розвитку цукрової галузі.
Відтак, АТ «Державна Цукрова Спілка» шукає на Волині партнерів для розвитку бізнесу, пропонує значні капітальні інвестиції у діяльність з виробництва цукру, а також потенційно – у сільськогосподарські угіддя (оренда ґрунтів для вирощування сировини).
Директор цукрового заводу Вербковіце Едвард Вилупе високо оцінив уже існуючий волинський досвід прийому сировини для солодкої продукції безпосередньо від населення. Завод, яким він керує, теж має договори на прямі поставки буряків з приблизно трьома тисячами польських фермерів.
Тому ця практика для них – апробована і після узгодження всіх деталей інвестиційного договору ринок збуту волинських сільськогосподарських виробників пошириться на європейських лідерів цукрового виробництва.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus