USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Сільське господарство треба переводити на ринкові рейки. Але як і хто?

24 Січня 2009 13:03
Голова Асоціації фермерів і приватних землевласників Волині Микола Собуцький вважає, що в області треба вибудовувати ринкові стосунки в аграрному секторі. А то нині – «розруха і хаос». Про це пан Собуцький розповів під час звітно-виборної конференції об’єднання, – інформує репортер «Волинських Новин».
Микола Собуцький відзначив, що на Волині є проблема із ціновою політикою на м’ясо і молоко. Але Асоціація фермерів і приватних землевласників не брала участі у «молочних бунтах».
На думку пана Собуцького, питання ціни на м’ясо і молоко повинне вирішуватися не в обласній раді чи облдержадміністрації. Є світовий досвід – наприклад, аукціони живої худоби. Тоді ціну на м’ясо диктуватиме не перекупник, а молоток аукціону.
Також Микола Собуцький закликав сільськогосподарських виробників до об’єднання. Він сказав, що, приміром, із цукровими заводами значно легше торгуватися вкупі, а не поодинці.
Микола Собуцький закликав до активнішої участі у формуванні ринку в аграрному секторі. Однак власними силами фермери і землевласники це не потягнуть, тут потрібно співпрацювати із владою та інвесторами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus