USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Цуманська громада отримала станцію для видачі ID-паспортів

29 Грудня 2021 14:02
Обладнання для оформлення та видачі ID-карток уже прибуло до ЦНАПу Цуманської громади.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла директорка Центру надання адміністративних послуг Галина Трофимчук.

Цього року громада отримала 350 тисяч гривень субвенції на розвиток центрів надання адміністративних послуг від Міністерства цифрової трансформації. У центрі обладнають два робочих місця, де можна буде оформити ID-картку, закордонний паспорт. Наразі працівники проходять навчання і після цього зможуть приступити до роботи.
Загалом у громаді на таку послугу великий попит, особливо – серед дітей, які оформлюють свій перший паспорт. Адже в громаді – 5 тисяч дітей, з них понад 2,8 тисячі – шкільного віку. Досі для оформлення паспортів треба було їздити до Ківерців.

ЦНАП у Цуманській громаді, провадить Галина Трофимчук, створений у 2018 році, а з травня 2020 року центр працює у новому приміщенні, збудованому за кошти проекту «U-LEAD з Європою», тут, крім робочих місць, є кімната матері і дитини, кімната відпочинку працівників, архів.
На емблемі ЦНАПу Цуманської громади зображена кульбабка. Очільниця центру каже: це не випадково.

«Кульбаба – рослина, яка дає багато насіння. У нас же в громаді – багато діток, вони теж як насіння кульбабки розлітаються по світу», – розповідає вона.

Лише за 11 місяців цього року тут працівники надали 11 тисяч послуг, левова частка яких – соціального спрямування.

Раз у місяць в приймальні працює нотаріус, також тут роблять виїзні прийоми працівники пенсійного фонду. Ще одна послуга, яка користується попитом – оформлення земельних ділянок.
«З відкриттям ринку землі збільшився запит на послуги реєстраторів і нотаріусів, люди оформлюють паї, спадщину. Вони знають, що згодом невитребувані паї перейдуть у власність громади. Бум був і навесні, і влітку, зараз ніби трохи менше людей», – зауважує Галина Трофимчук.
З її слів, в ЦНАПі хотіли б організувати й реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців, але не можуть взяти держреєстратора на роботу, бо досі ще не було тестування на цю посаду.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus