USD 39.52 39.76
  • USD 39.52 39.76
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Цифрова диктатура? Українців зобов’яжуть реєструвати сім-картки за паспортами

23 Жовтня 2021 16:25
В Україні створюють нового регулятора електронних комунікацій, що організує ідентифікацію абонентів мобільного зв'язку. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив журналіст видання БізнесЦензор Юрій Віннічук.

Верховна Рада в першому читанні прийняла законопроєкт про створення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектру та надання послуг поштового зв'язку.

Новий контролюючий орган замінить чинну Нацкомісію, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації та буде підзвітний особисто президенту Володимиру Зеленському.

На думку журналіста, попри те, що даний закон є важливим, оскільки наближає Україну до синхронізації з цифровим ринком Євросоюзу, деякі його норми мають ознаки «цифрової диктатури».

«Зокрема, головна вимога до такого регулятора – це незалежність. Однак прийнятий вчора в першому читанні законопроєкт ставить нового регулятора цифрового ринку в залежність від президента», – пояснив журналіст.

Це, на думку Віннічука, прямо суперечить статті 106 Конституції України, у якій зазначено, що голова держави не має повноважень, пов’язаних із підзвітністю регуляторного органу.

«Але це пів біди, адже таких «незалежних» регуляторів у нас багато. Новий Регулятор буде організовувати ідентифікацію кінцевого користувача електронних комунікаційних послуг (мобільний зв'язок, інтернет). Тобто йдеться про зобов'язання абонентів мобільного зв'язку примусово зареєструватися за паспортом у оператора», – наголосив автор допису.

«Схоже, що влада готується до впровадження в Україні електронних виборів. Плюс правоохоронцям легше буде слідкувати за громадянами. Ну і персоналізовані дані мільйонів користувачів – це привабливий бізнес для мобільних операторів. Вони і зараз продають наші дані, але з ідентифікацією вони коштуватимуть значно дорожче», – підсумував журналіст.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
ВласОлена Показати IP 23 Жовтня 2021 16:59
Це ще Янукович хотів зробити !!!
Читач Показати IP 23 Жовтня 2021 18:00
Тепер телефонним "банківським" шахраям буде набагато легше, вже будуть при дзвінках звертатися на ПІБ і знати твою адресу.
Анонім до Читач Показати IP 23 Жовтня 2021 20:02
nice!!!!
Правда Показати IP 23 Жовтня 2021 18:21
Давно пора так зробити ато як пітікантропи якісь з тими сім картами. Всі цивілізовані країни зробили так давно.
Дід Показати IP 23 Жовтня 2021 19:24
Тепер хоть не будете бігати, що у мене телефон вкрали, коли з п'яні промахаєте , красти їх просто смислу не буде, так зроблено в багатьох країнах.
Ноунейм до Дід Показати IP 23 Жовтня 2021 21:47
Мсьє написать написав, а подумать перед тим як написать? Крадуть телефони, а не сімкарти.
Анонім Показати IP 23 Жовтня 2021 20:05
розслабтеся. бази банків з вашими телефонами та реквізитами вже давно відкрито продаються.
Діду Показати IP 23 Жовтня 2021 20:25
Між телефоном і телефонним номером ОТАКЕННА РІЗНИЦЯ!
Лучанка Показати IP 23 Жовтня 2021 23:47
Російський сценарій.
лучанин Показати IP 24 Жовтня 2021 03:11
дайте вгадати. за крадіжку телефона чи підміну номера покарання в законопроєкт не вписали, правда?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus