USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Цигарки не знімають стрес, а лиш поглиблюють його, - дослідження

9 Січня 2013 09:59
Курці, котрі відмовилися від своєї шкідливої звички, менше відчувають стрес. До такого висновку прийшли дослідники з Лондонського королівського коледжу і з Університету Оксфорда, повідомляє Gazeta з посиланням на іноземні ЗМІ.

Вчені зафіксували рівень тривожності у 500 людей в процесі куріння, а потім рівень тривожності після того, як вони кинули шкідливу звичку. До початку дослідження, кожен п'ятий курець заявив про те, що саме цигарка допомагає вийти зі стресового стану.

Учасникам експерименту було запропоновано пройти курс терапії, яка позбавить їх від нікотинової залежності.

Після півроку 68 курців із 491 остаточно кинули звичку палити. Було встановлено, що саме у цих людей рівень тривожного стану значно знизився.

Ті, кому не вдалося позбутися тютюнової залежності, продовжували перебувати в ще більшому стресовому стані, ніж до початку експерименту. Отримані результати дозволили вченим з упевненістю заявити: куріння не є ліками від стресу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Чеширский Кот Показати IP 9 Січня 2013 11:16
Только некурящие могли такую глупость придумать. :))))))))))))))))))
тиць-здиць до Чеширский Кот Показати IP 9 Січня 2013 22:49
Ілі апкурінниє
Лучанин Показати IP 13 Січня 2013 21:29
Неправда!!! На свому досвіді заявляю. Поки палив, все було до одного місця. Якщо і були проблеми, то потрясіння знімалися перекуром. Як кинув палити, то відразу пізнав всі хвороби, які міцно спали до цього часу, а з стресами взагалі не розстаюся. Хто сказав що рівень тривожності відповідає стресовому стану? Рівень може і зашкалювати, але якщо людині все по барабану, то і стресу ніякого не буде. Просто на проблемі паління хтось заробляє звання і бабки, так само як і лікарі на проблемі щеплення. Але не дивлячись на вищесказане попрошу курців не палити там, де є люди які не палять, особливо ті які кинули палити. Поважайте інших, бо їм таки паління дійсно шкодить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus