USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Прем'єра української драми у Луцьку: не режисер обрав тему, а тема обрала його

3 Листопада 2016 11:12
На допрем’єрний показ фільму «Гніздо горлиці» у Луцьку, який переміг у номінації «Найкращий український повнометражний фільм» Одеського міжнародного кінофестивалю, приїхала творча група разом із виконавицею головної ролі – актрисою Риммою Зюбіною.

Показ стрічки та спілкування із творчою групою фільму відбулось в стінах кінотеатру Premier City 2 листопада.

«Гніздо горлиці» - це повнометражний фільм українського виробництва, який стосується однієї з найактуальніших і болючих тем українського суспільства – трудовій еміграції. На цю тему звернули увагу і польські митці – 2015 року на екрани вийшов польський комедійно-драматичний телесеріал Dziewczyny ze Lwowa («Дівчата зі Львова»), який «без прикрас та спотворень показує дійсність польського та українського суспільств». Телесеріал отримав велику популярність і вийшов в лідери польського телеринку.

Згідно зі статистичними даними він мав аудиторію у 3 мільйони 720 тисяч глядачів, що становить приблизно десяту частину від усього населення Польщі.



Проте, якщо в історії польських «Дівчат» драматичні моменти нівелюються комедійними сценами, а емігранток показують зі сторони поляків, то в «Гнізді горлиці» цією драмою просякнутий ледь не кожен епізод. І виглядає вона саме так, якою її бачать українські заробітчанки.



Фільм про непросту долю українських заробітчанок, які їдуть у пошуках кращої долі, покидаючи сім’ї, знімали в Чернівцях, околицях Буковини та безпосередньо в Італії.

Режисер стрічки Тарас Ткаченко під час презентації фільму в Луцьку розповів, що кінострічку знімали три роки, двічі зйомки призупиняли через певні обставини. Спочатку це був брак фінансування, а згодом дещо змінили сценарій через раптову загибель актора Віталія Лінецького, який грав роль чоловіка головної героїні. Відтак, довелось навіть дещо змінити кінцівку картини, яка, зі слів актриси Римми Зюбіної, сподобалась їй навіть більше, ніж оригінальна.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини режисер картини, в альтернативному варіанті стрічка мала б бути на відсотків 20 довшою, з іншим фіналом. Відповідно до задуму, в Україну мав приїхати сеньйор, на якого працювала головна героїня. Проте, через, смерть актора, кінцівку змінили, аби зберегти його героя. Проте, фільму альтернативний фінал, на думку режисера, пішов лише на користь.

«Те, що ми зняли, - правдивіше, точніше і менш пафосне за те, що планували спочатку. Хоча, говорити складно. Той фінал ми не зняли, тому невідомо, яким би він був», - каже Тарас Ткаченко.
Зі слів Тараса Ткаченка, не він обрав тему фільму, а вона – його. Мовляв, таке явище як трудова міграція українців не слід ігнорувати, адже, відповідно до останніх даних, кожен десятий наш співвітчизник в пошуках кращої долі їде за кордон.

Також режисер пообіцяв глядачам «цікавий акторський склад». До слова, серед акторів є і лучанин Максим Канюка. Через роботу в театрі приїхати до Луцька на прем’єру йому не вдалось, але побачити фільм на широкому екрані прийшли його батьки - Микола Миколайович та Ольга Іванівна.
«Кажу до дружини під час перегляду: зверни увагу на його ходу! Такий як в житті – такий він і в фільмі. По-суті, йому нічого і не довелось грати. Вимова, тип характеру – все його», - каже батько Максима.

Стрічка батькам, кажуть, дуже сподобалася, не останньою чергою завдяки прискіпливій деталізації фільму. Антураж, атмосфера – все це, з їхніх слів, дуже помітно на великому екрані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 3 Листопада 2016 12:46
Дивує що є вільні місця... Але, на 5год. трохи ранувато,хоча б на 18....
Лучанин Показати IP 3 Листопада 2016 15:16
Обставини так склались, що на 17:00. З 11 листопада в широкому прокаті на 2 тижні. Можна, сподіваюсь, буде вибрати зручний час. А взагалі кіно на 18. На 5 була презентація.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus