USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Після кількох годин блокування підприємці покинули Луцькраду

5 Лютого 2020 14:57
Керівник ГУНП у Волинській області Петро Шпига закликав підприємців розблокувати Луцьку міську раду та сісти за стіл переговорів.

Про це він заявив у міській раді.

З його слів, всі знають вчорашню ситуацію.

«Вчора голова ОДА Юрій Погуляйко доручив взяти ситуацію під контроль до п‘ятниці, аби контейнери не зносили. В п'ятницю в 8.30 він збирає силовий блок, ваш актив та міську владу на круглий стіл», – звернувся Шпига до підприємців.

Він закликав, щоб підприємці під його відповідальність, як керівника Волинської поліції, розблокували міськраду.

«Цими діями ми нічого не досягнемо. Я знаю, що ви позивалися до суду, це буде найправильніше рішення. Поліція виступає за дотримання законодавства», – зазначив керівник Волинської поліції та пообіцяв відкрите розслідування вчорашніх подій на ринку.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт сказав, що пропозиція голови ОДА слушна, міськрада готова до переговорів. Проте, з його слів, чимало лучан бажають перенести ринок подалі від перлини Волині – Луцького замку.

На ці слова підприємці почали вигукувати: «ганьба».

Григорій Пустовіт зазначив, що не хоче скликати сесію міської ради, оскільки «не хоче брати відповідальність та скликати людей», адже пам’ятає, як підприємці ринку «Привіз» не випускали депутатів з сесійної зали.

Він заявив, що якщо зберуть 14 підписів депутатів, то він підпише розпорядження про позачергову сесію, але сам він це розпорядження видавати не буде.

«Депутати пам’ятають спілкування з вами. Зараз я не можу брати відповідальність і скликати на сесію. Якщо зберуть підписи, то я буду зобов’язаний підписати розпорядження про скликання сесії. Сьогодні я є заручником вашого страйку. Я не можу піти працювати. Я не можу підписати документ», - зазначив Пустовіт.

Станом на 15:10 підприємці покинули Луцьку міську раду і розблокували вулицю Богдана Хмельницького, заявивши, що до п'ятниці чергуватимуть на базарі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Старе місто Показати IP 5 Лютого 2020 15:09
Таке враження поліції немає, закону немає. Зато є базарники які що хочуть те і творять. Байкот старому ринку..
Торчин до Старе місто Показати IP 5 Лютого 2020 16:54
вашими бойкотами відволіклись від головного, від вірусу грипу! В Затурцівській школі - інтернат 70% дітей та вчителів з температурами! Керівництво замовчує та погрозами забороняє йти на лікарняний, боїться витоку інформації щодо вірусу! В місцевій аптеці вже ліки закінчуються! Керівництво на прямий запит буде все заперечувати!
Житель Показати IP 5 Лютого 2020 15:34
Собі кричіть "Ганьба!" Вперше чув, щоб базарники після своїх промов кричали: "Слава Україні!". Боже, до чого ви то приплітаєте, заберіться з центру міста. Не позортесь, я б вас за таке в каталашку.
К.лучанин до Житель Показати IP 5 Лютого 2020 16:55
Ти клон Янека. коли говориш за каталашку! Отямся та не плети дурниць.
Андрій Показати IP 5 Лютого 2020 15:35
Щоб якісь сільський Наполеон ,ненаробив дурниць є суди, вища виконавча влада?
Ігор Показати IP 5 Лютого 2020 15:35
Тільки влада все вирішує. Думайте кого обираєте. Самі ж обиралєте таких!! Слуги народу сидять в теплих кабінетах а базарники які платять податки щоб міська рада собі премії брала і з\плати і з такими людьми не рахуватись??? Це місто яким правлять банда мафія. Ха й би свою міську раду туди вивезли де базар зараз. А усім лучанам мішає базар то чому ви ходити і скупляєтесь шановні на тому ж базарі?! Сором влади яка не вміє вирішувати з людьми проблем а виганяє ! якби ваших дітей так виганяли чи ви думаєте карма мине???!!
Лучанин до Ігор Показати IP 5 Лютого 2020 18:24
Один раз був на вашому смітнику і більше бажання туди попадати немає. Який базар!як на нього находити час не розумію...вихідний на це тратити ні дякую. Так в супер маркетах хімія і тд. Но зручно,постійно під рукою,все є. Та ви й самі не вмієте вирішувати питання. Були би розумніші не сиділи б на базарі за копійки....та ще й в холоді. Мафія?ха смішно.
Света Показати IP 5 Лютого 2020 15:46
гнати в шию базарників!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Петро Показати IP 5 Лютого 2020 15:58
Якась дикість.Купка людей бере за горло місто. Читали про Чортківський замок навколо якого все впорядковано.Алеї, світло, люди прогулюються, туристи приїздять. А у нас грилі помідори,смітники. Перенести ринок потрібно терміново. А міська влада нехай забезпечить нормальне транспортне сполучення і будемо без проблем їздити. А за підприємців соромно,їх хліба ніхто не позбавляє.
макс Показати IP 5 Лютого 2020 16:07
базарників попереджали про перенесення? так. час їм давали? так. підтримку обіцяли? так. але базарники вирішили, що мають право окупувати історичну частину міста і торгувати там попри усі рішення. може ще хай встановлять свої будки на театральному майдані? якщо місто хоче розвивати туристичний потенціал, ринок має бути перенесений. якщо ні - то базарники будуть шантажувати все місто і вимагатимуть права на торгівлю до 2100 року.
Анонім Показати IP 5 Лютого 2020 16:26
Що вони будуть рішати в п'ятницю? Мо' компенсацію вимагатимуть за міські гроші?
Справедливий до Анонім Показати IP 5 Лютого 2020 16:56
Читайте: за наші гроші.
лучанка Показати IP 5 Лютого 2020 17:14
Я проти силових дій..але.. підприємці інакше не розуміють! Їх попереджували? так - майже за 2 місяці!Зараз вони кричать, що закупили товар - а навіщо?! У сквері біля ЦУМу були квітникарі - розвели там "шанхай", теж кричали , що виживають - ледь виселили їх звідти. Та їм насрати на всіх. крім себе. коханих! Якби в ЦУМі не було пожежі. то і зараз там би ще був той срачник смердючий! Так і на ринку - не хочеться їм йти з середмістя і край!
Всім Показати IP 5 Лютого 2020 18:00
З бандитами і неплатниками податків сідати за стіл переговорів ???
Анонім Показати IP 5 Лютого 2020 18:05
Скіль можна загравати: базарними баригами, євробляхерами та ін. ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus