USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Турбуватися про рідних наших захисників – це також оборона України: у Луцьку для дітей військовослужбовців організували яскраве свято. Фото

25 Грудня 2023 09:06
Днями у Волинському музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка зібралася майже тисяча школярів Луцької територіальної громади, чиї батьки боронять Україну від ворога.

Підтримка рідних наших захисників є вкрай важливою у нинішній нелегкий час, тому Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» приготував для дітей чудове різдвяно-новорічне свято: театралізоване привітання від Святого Миколая, виставу «Котигорошко» та солодкі подарунки.
Перед виставою до глядачів звернувся небесний покровитель нашого міста – Святий Миколай, якого у інтерактивній забавлянці закликали зі сцени. У спільній молитві діти зверталися до Бога зі щирим проханням принести мир на нашу землю, подарувати здоров'я та благополуччя усій рідні.
Гостей свята привітала Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода.

Читати ще: У Луцьку дітям військових показали виставу та вручили подарунки. Фото

«Ми живемо у нелегкі часи, але тримаємося і дякуємо за це нашим Збройним силам… Кожен наш день повинен починатися зі щирих слів подяки захисникам. Аби наша країна і далі була сильною і незалежною, ваше завдання – навчатися і ставати кращими кожного дня. Тому докладайте зусиль для того, аби прославляти Україну не військовими здобутками, а науковими, спортивними, творчими, мистецькими. Розвивайте свої таланти і наша Україна буде найкращою, найсильнішою, найосвіченішою країною у світі. Слава Україні! У ці передсвяткові дні я хочу привітати вас з Різдвом Христовим і Новим Роком від імені народного депутата України Ігоря Палиці. Бажаю міцного здоров’я, затишку в родинах, благополуччя і миру. Миру нашій країні, миру в кожній домівці і миру в кожному серці!»
Читати ще: Вистава і солодощі: в Луцьку дітям військовослужбовців подарували казку. Фото

На сцені розгорнулася яскрава постановка казки «Котигорошко», режисуру якої здійснив Ярослав Ілляшенко. Сестри страшного Змія викрали Оленку та її братів, кожен з яких, маючи суперздібності, не зумів протистояти лиходіям. На щастя, у них був Котигорошко – наймолодший, але найдужчий. Сюжет, здається, добре відомий усім, адже ця казка є однією з найулюбленіших серед дітей. Однак творчий підхід режисера та акторів Волинського драмтеатру, перетворив її майже на широкоекранний блокбастер.
Цьому сприяли яскраві музика та звуки, доречне використання світлових і димових ефектів, хореографічні композиції тощо. Окремі слова подяки – акторам-персонажам, які вийшли напрочуд переконливими та кожен зі своїм характером. Діти жваво реагували на все що, відбувалося на сцені: підказували героям, що робити, щиро вболівали за Котигорошка, коли той майже програв Змію, сміялися з комічних сцен.
Катерина Шкльода наголошує: сьогодні найважливіше завдання – допомагати Силам оборони. І один з елементів такої допомоги – духовна та матеріальна підтримка родин захисників України. Тому Фонд «Тільки разом» організував для дітей військовослужбовців Луцької громади серію вистав та солодкі подарунки.

Читати ще: З пам’яттю про подвиги батьків: у Луцьку – театрально-спортивне дійство для дітей загиблих Героїв. Фоторепортаж

«Свято чудове, – усміхається педагог зі школи №1 Тетяна Тарасюк. – Я тут з дітками різного віку – від п'ятих до сьомих класів. Є серед них і такі, які вже бачили цю виставу, але усі в захваті. Динамічно, сучасно, багато акторів. Дякуємо усім, хто організував такий чудовий захід».
Дітвора довкола весело обговорює «Котигорошка» і… чекає на цукерки. «Нам найбільше сподобався дим!» – діляться враженнями подруги-п'ятикласниці з 11-ї школи Дарина та Маргарита. «Яскраво було, класно русалки танцювали, музики багато і подарунки великі!» – тільки й чутно біля столиків, за якими помічниці Святого Миколая пригощають дітей цукерками.
І справді, вистава виставою, але юні гості свята, як і належить дітлахам, з нетерпінням чекали на солодощі. До слова, їх цього дня Фонд подарував близько тисячі комплектів. А загалом за час восьми різдвяних вистав – майже чотири тисячі! Залишається лише щиро порадіти за дітей, які, дякуючи благодійникам, хоч на трохи забули про тривоги і негаразди сьогодення і усміхалися, спостерігаючи, як хоробрий Котигорошко перемагає Зло.

Олександр ДУРМАНЕНКО

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus