USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Туреччина розмістить війська в Катарі

8 Червня 2017 22:45
Парламент Туреччини схвалив угоду про зміцнення співпраці в оборонній сфері з Катаром, яка передбачає розміщення додаткового контингенту турецьких військ в цій країні і їх спільні навчання з катарськими військовослужбовцями. Дані про те, скільки саме турецьких солдатів і офіцерів будуть перекинуті в емірат і коли саме відбудеться їх передислокація, в документі відсутні, інформує DW.

Крім того Туреччина, як повідомляє агентство Anadolu, допоможе владі Катару готувати сили безпеки. Для цього буде використана військова база, створення якої було обумовлено угодою між Дохою і Анкарою, підписаною ще в 2014 році. На ній розміщено 80 військовослужбовців.

Таке рішення парламенту Туреччини розцінюють як знак підтримки Катару. Турецький президент Реджеп Тайіп Ердоган вважається союзником керівництва Катару, але в той же час прагне підтримувати хороші відносини з владою інших країн Перської затоки.

8 червня стало відомо, що Чад відкликав свого посла з Катару, про це йдеться в заяві міністерства закордонних справ (МЗС) Республіки, пише Reuters.

Уряд Чаду закликав до діалогу всі зацікавлені сторони і звернувся до Катару з проханням припинити дії, які можуть завдати шкоди згуртованості держав в регіоні і світі.

Заява була зроблена після того, як свого посла з Дохи відкликав Сенегал. У МЗС держави заявили, що висловлюють таким чином свою "активну солідарність" з Саудівською Аравією та іншими країнами Перської затоки, які скоротили зв'язку з Катаром.

Нагадаємо, 5 червня Саудівська Аравія, Бахрейн і ОАЕ та Єгипет оголосили про розрив дипломатичних відносин з Катаром, звинувативши Доху в підтримці терористичних організацій і дестабілізації ситуації на Близькому Сході. Влада східної частини Лівії, Ємену, а також Мальдіви і Маврикій згодом теж заявили про розрив відносин із Катаром.

Тим часом Катар вважає, що країну ізолювали через її успішність.

Про це із посиланням на міністра закордонних справ Катару Мухаммада бен Абдуррахман Аль Тані повідомляє Reuters, передає ТСН.

За його словами, Катар виявився в ізоляції, тому що є успішною і прогресивною країною.

Аль Тані стверджує, що криза в Перській затоці загрожує стабільності всього регіону. Міністр підкреслив, що дипломатія залишається "найкращим варіантом" для Катару, а військового вирішення конфлікту, що розгорівся, не буде.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus