USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Туск: Польща не закриватиме кордон з Україною

10 Березня 2024 06:48
Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск на зустрічі з фермерами заявив, що не буде закривати кордони з Україною.

Про це пише Громадське з посиланням на PolskieRadio.

Там зазначають, що під час зустрічі сторонам не вдалося досягти домовленості. За словами фермерів, Туск розкритикував чиновників, відповідальних за сільське господарство, і не виключив відставки когось із них.

На зустрічі з фермерами також був заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак, який представив аграріям «конкретні пропозиції», зокрема надання фінансової допомоги, викуп зерна, яке залишилося, та поступки в політиці Європейського Союзу. На думку Колодзейчака, це «справедливий підхід до кожної зі сторін».

Читати ще: У Польщі ухвалили постанову про санкції на агропродукцію з РФ і Білорусі

Очільник «Солідарності» індивідуальних фермерів Томаш Обшанський заявив, що 20 березня відбудеться ще одна велика акція протесту. За його словами, тоді будуть перекриті дороги у столицях воєводств та центрах районів.

Нагадаємо, наприкінці лютого Дональд Туск заявляв, що Україна та Польща ведуть переговори щодо тимчасового закриття кордону для двосторонньої торгівлі товарами. За його словами, це могло бути «тимчасове і болюче для обох сторін рішення», адже Польща продає в Україну більше, ніж імпортує звідти. Водночас міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков заявив, що ніхто з української сторони не веде переговори про закриття кордонів з Польщею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 11 Березня 2024 04:45
задрали ! - закрийте всі кордони і повертайтесь до своїх навозів - вже весна !..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus