USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Туск: Очікуватиму від України допомоги у вирішенні ситуації на кордоні

13 Січня 2024 23:02
Польський прем’єр-міністр Дональд Туск заявив, що у відносинах між Варшавою та Києвом існує інший вимір, який включає в себе інтерес Польщі, зокрема польських перевізників або фермерів.

Як пише «Європейська правда», про це він заявив в інтерв’ю польським ЗМІ, серед яких був телеканал TVN24.

«Я буду очікувати – і про це я також говоритиму в Києві (під час візиту) – від української сторони, щоб вона допомогла нам вилікувати всі ці патологічні ситуації на кордоні, щоб нашим людям не доводилося блокувати та страйкувати», – зазначив Туск.

Прем’єр-міністр наголосив, що Польща хоче допомогти Україні, але від цього не повинні постраждати поляки, а тим більше українці, додав він.

Читати ще: Новий уряд Польщі поки не зніматиме заборону на імпорт зерна з України

Водночас Туск заявив, що не дозволить нікому в своєму уряді будувати свою позицію на антиукраїнських настроях.

Він також зазначив, що у понеділок, 15 січня, планує зустрітись із президентом Анджеєм Дудою, аби, серед іншого, обговорити прийдешній візит до Києва.

Нагадаємо, за останні місяці у відносинах Києва та Варшави накопичилась низка проблем – від ембарго Польщі на імпорт української сільгосппродукції до блокування кордону польськими перевізниками.

Минулого тижня голова МЗС Дмитро Кулеба анонсував контакти з Польщею «на всіх рівнях» для вирішення двосторонніх проблем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 14 Січня 2024 02:43
дякувати, хвойди поки не долучились..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus