USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Творча делегація Луцька побувала на Всесвітньому фестивалі лози та лозоплетіння у Польщі

31 Серпня 2023 20:53
Творча делегація міста Луцька у складі членів Волинського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України та учасників народного аматорського фольклорного гурту «Чачка» комунального закладу «Палац культури міста Луцька» побувала на V Всесвітньому фестивалі лози та лозоплетіння, що відбувся 23-27 серпня 2023 року у місті Познань (Республіка Польща). Очолювала делегацію директор департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів.

Про це повідомляє пресслужба міськради.

Мета участі у заході - презентація нематеріальної культурної спадщини нашого краю, налагодження міжнародної культурної співпраці, вивчення досвіду з організації масштабних культурних проєктів світового рівня та реалізація спільних проєктів у майбутньому.

V Всесвітній фестиваль лози та лозоплетіння цьогоріч зібрав 135 майстрів народного мистецтва з 56 країн світу. Програма заходу включала конкурс та ярмарок виробів з лозоплетіння, майстер-класи, презентації національних культур та концертні виступи.
В офіційному відкритті фестивалю взяли участь представники країн-учасниць заходу, державної влади та місцевого самоврядування Республіки Польща: Сенату, Ради міністрів, міністерств культури та національної культурної спадщини, закордонних справ, сільського господарства та розвитку села, адміністрації Маршалка та Воєводи Великопольського воєводства, мерії міста Познань.

Головна подія заходу - конкурс робіт за Гран-прі фестивалю, до участі в якому були представлені роботи, що виконувалися наживо упродовж двох фестивальних днів, і роботи, виконані майстрами поза межами фестивалю. Учасники з України здобули три нагороди, зокрема, майстриня з Луцька Орися Щур отримала відзнаку у номінації «Абстрактна декоративна форма». Переможців та лауреатів конкурсу урочисто відзначили під час церемонії закриття фестивалю.
«Україно, квітни!» - під такою назвою у фестивальному павільйоні були представлені роботи луцьких майстрів, які викликали особливу зацікавленість у відвідувачів фестивальних заходів.

Нематеріальну культурну спадщину нашого краю упродовж чотирьох фестивальних днів з успіхом презентував аматорський фольклорний гурт «Чачка» Палацу культури міста Луцька. Національні обрядові пісні, ігри, забави у виконанні учасників колективу додали фестивалю особливого колориту та надзвичайно позитивно, емоційно сприймалися глядачами.
Під час фестивалю українська делегація побувала і в Музеї лозоплетіння та хмелярства у Новому Томишлі.
За результатами участі у фестивалі директор департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів підписала Меморандум про співробітництво та партнерство задля популяризації національної культурної спадщини, поглиблення співпраці в реалізації спільних заходів, зокрема, пленерів, конкурсів, фестивалів та підготовці грантових проєктів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus