USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Тимчасовий інфекційний госпіталь в Луцькому пологовому: Бондарук знову збрехав лучанам, прикриваючись Зеленським

23 Жовтня 2020 15:39
Кандидат на посаду міського голови Роман Бондарук свідомо вводить в оману лучан, бреше і маніпулює фактами. Після візиту Президента Володимира Зеленського він заявив, що, начебто, Гарант заборонив використовувати акушерський корпус Луцького пологового будинку під тимчасовий інфекційний госпіталь для хворих на коронавірус. Про це Роман Бондарук повідомив на особистій сторінці: мовляв «Зеленський запевнив, що в пологовому не буде шпиталю для хворих на коронавірус». Однак, варто нагадати, що компетенція в цих питаннях належить місцевій владі та Міністерству охорони здоров’я, але аж ніяк не Президенту.

Нагадаємо, ще навесні згідно з рішенням обласної комісії ТЕБ та НС та міської комісії ТЕБ та НС Луцький клінічний пологовий будинок визначили як заклад, що може приймати коронавірусних хворих. Під тимчасовий госпіталь планується виділити окремий корпус, який не пов’язаний з іншими корпусами, має окремі входи та під’їзд, тож ризику, що хворі на коронавірус контактуватимуть з пацієнтами пологового, немає. Є позитивний висновок спеціальної комісії з залученням епідеміолога Волинського обласного лабораторного центру щодо можливості використання цього корпусу як тимчасового інфекційного госпіталю.

Оскільки ситуація в Україні та в регіоні із рівнем захворюваності на коронавірусну хворобу щодня погіршується, рішення про розгортання тимчасового інфекційного госпіталю для лікування хворих на COVID-19 на базі зазначеного закладу було прийняте Луцькою міською радою відповідно до доручення прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Проте певні політичні діячі, аби заробити собі електоральні бали, почали підбурювати персонал, щоб ті організували протест.

22 жовтня на Волинь з напівтаємним візитом приїжджав Володимир Зеленський. Під час цього (робочого!) візиту, Президент зустрівся з кандидатом на посаду Луцького міського голови Романом Бондаруком і пообіцяв, що ковідного шпиталю в пологовому не буде.

Згодом кандидат на своїй сторінці, як підтвердження своїх слів передрукував інформацію зі сторінки МОЗ. Однак, насправді в повідомленні Міністерства охорони здоров’я, а точніше, головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка жодним словом не заперечувалась інформація про створення тимчасового інфекційного госпіталю у відокремленому корпусі пологового будинку.
Зокрема, в повідомленні йдеться, що рішення про перепрофілювання медзакладів під надання допомоги хворим на COVID-19 приймається на місцевому рівні органами місцевого самоврядування. Крім цього, ще на початку пандемії Міністерство охорони здоров'я доручило керівникам областей визначити як мінімум один пологовий будинок у регіоні, який буде надавати медичну допомогу вагітним з коронавірусною хворобою. За його словами, наприклад, у Волинській області таким закладом було визначено комунальне підприємство «Луцький клінічний пологовий будинок». На сьогодні його завдання надавати акушерську допомогу населенню регіону, в тому числі вагітним з COVID-19.

Також, пояснив Віктор Ляшко, регіонам було поставлено завдання окремо визначити багатопрофільні лікарні, які будуть повністю перепрофільовані під надання медичної допомоги іншим пацієнтам з коронавірусною хворобою. У такий спосіб, ті пацієнти, які окрім COVID-19, мають також інші патології - інфаркти, інсульти та інше, та потребують стаціонарного лікування, зможуть отримувати належну медичну допомогу.

Як відомо, ще навесні таким закладом обласна комісія ТЕБ та НС визначила корпус пологового будинку.

Головний медик Луцька Володимир Лотвін зазначив: заява Віктора Ляшка не суперечить рішенню місцевої влади і не забороняє категорично облаштовувати ковідний шпиталь у визначеному приміщенні.

«В заяві МОЗу йдеться, що органи місцевого самоврядування мають визначатися із закладами, які є на їх території. У зв’язку із загостренням ситуації в області депутати вирішили створити тимчасовий інфекційний стаціонар в акушерському корпусі. Сам же пологовий будинок працює в штатному режимі і там продовжують надавати допомогу вагітним. У оприлюдненій інформації МОЗу ніяких заперечень немає», - пояснив він.

Читати ще: Інфекційний госпіталь на базі Луцького пологового будинку: як рятуватимуть волинян

У продовженні повідомлення МОЗу також йдеться, що згідно з інформацією Міністерства, для перепрофілювання місцевою владою було обрано Луцьку центральну районну лікарню, яка має 174 ліжка для надання багатопрофільної допомоги хворим.

Володимир Лотвін пояснює: такий варіант також розглядається, але не замість пологового будинку, і керівництвом області, а не міста.

«Ми так само проробляємо інші варіанти, бо епідемія триває, тому і область, і місто будуть додатково шукати ще ліжкомісця», - пояснив він.

Він зазначив: визначати заклади під тимчасові інфекційні госпіталі, згідно з чинним законодавством, повинні місцеві органи влади. Президент до цього процесу жодного стосунку не має.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Хох Показати IP 23 Жовтня 2020 16:24
Брехун
Анонім Показати IP 23 Жовтня 2020 16:29
Це ж Ч*О брехливе. Усім це давно відомо.
Радувець Ларіса Показати IP 24 Жовтня 2020 00:27
Укрів мої гроші у банкуві, курвій сцяний!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus