USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Тимошенко і Романюк працюватимуть над створенням Цуманської пущі

28 Серпня 2008 11:36
Президент України Віктор Ющенко 27 серпня підписав Указ «Про невідкладні заходи щодо розширення мережі національних природних парків». У цьому документі йдеться про створення національного природного парку на Волині, – повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує офіційний сайт глави держави, згідно з Указом Президента «Про невідкладні заходи щодо розширення мережі національних природних парків», «з метою забезпечення підтримання екологічної рівноваги, збереження, відтворення й ефективного використання природних комплексів та об’єктів, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність, прискорення формування національної екологічної мережі» Віктор Ющенко постановляє підтримати ініціативу ОДА щодо розширення мережі національних природних парків та створення Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» (Волинська область).
Окрім волинського, у документі йдеться ще про 13 таких об’єктів.
Кабінету Міністрів України доручено прискорити опрацювання та внести до 1 вересня 2008 року в установленому порядку на розгляд Верховної Ради України законопроект про затвердження Загальнодержавної цільової екологічної програми розвитку заповідної справи на період до 2020 року та передбачати у законопроекті про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України» і проектах закону про Державний бюджет України на 2009 та наступні роки видатки у необхідних обсягах для фінансування національних природних парків, у тому числі новостворюваних.
А Волинській обласній державний адміністрації, відповідно до Указу, необхідно забезпечити підготовку та внести в установленому порядку узгоджені пропозиції щодо створення відповідно до Закону України «Про природно-заповідний фонд України» національного природного парку, зазначеного у статті 1 цього Указу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus