USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Влада Волині забула про «Цуманську пущу»

22 Листопада 2014 15:04
Національний природний парк «Цуманська пуща» мав би давно отримати адміністрацію. Однак досі нічого не було зроблено.

Чому так відбулося запитав у голів облради і облдержадміністрації депутат Василь Байцим під час 31 чергової сесії облради 21 листопада.

Нагадаємо, навколо парку вже не перший рік точаться суперечки. Так, ще у 2012 ставилося питання обласною владою про законність створення «Цуманської пущі». Однак, отримавши відповідь з Міністерства екології, стало відомо, що від волинської влади вимагалися конкретні дії, спрямовані на збереження природних багатств Волині, зокрема Західного Полісся.

Кабмін ще 28 березня 2011 року схвалив «План підготовки проектів-актів та здійснення інших заходів, необхідних для забезпечення реалізації Указу Президента України від 22.02.2010 року №203 «Про створення Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща».

Згідно з цим планом, ще в липні минулого року мало бути затверджене Положення про парк, до 1 грудня 2011 року - створена адміністрація парку. У квітні цього року парк мав отримати у постійне користування 3471,54 гектара земель, а до 1 грудня 2012 року - розроблений та затверджений Проект організації території парку та Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки та встановлення меж території парку.

А в липні цього року стало відомо, що парк потребує фінансування для розвитку. Площа «Цуманської пущі» становить 33 475 гектарів. Цей національний парк можна назвати справжньою перлиною Західного Полісся. Територія характеризується різноманіттям природних ландшафтів. Тут виявили 18 видів рослин та понад 30 видів тварин, які занесені до Червоної книги України, є і унікальні дубові та сосново-дубові праліси.

Василь Байцим повідомив, що активісти-екологи підготували низку проектів для участі в міжнародних програмах. Уже й отримали гроші на центри екологічного туризму, але виявилося, що в заповіднику не створена адміністрація. Чому не виконується відповідне рішення облради?, - запитав Василь Байцим.

Відповідь на це запитання депутату пообіцяли надати у встановлений законом термін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
обс Показати IP 22 Листопада 2014 17:11
василю озирнись і проснись - грошей нема бо війна йде.
стукач до обс Показати IP 22 Листопада 2014 18:19
Вася, певно, біля пущі собі трішки землі прикупив, от і хоче тепер, щоби коні не простоювали. Не треба було, Василю, в уборній пістолет забувати... Підвів ти нас всіх:-)
дядя до стукач Показати IP 22 Листопада 2014 18:26
НЕМАЄ ТАМ ВІЛЬНОЇ ЗЕМЛІ ВСЮ ЗЕМЛЮ ЗАБРАВ І ПРИХВАТИЗУВАВ КОЛІСНИ З СИНОЧКАМИ А ВАСІ НЕЗАЛИШИВ НАВІТЬ СОТКИ НА ВИПАС ХОЧА Б ОДНОГО КОНЯ
петро васильович Показати IP 22 Листопада 2014 18:16
Надзвичайно важлива інформація ВЕЛИКЕ СПАСИБІ волинським новинам що турбуются про природу цуманя а те що 80%волинянн живе на 40 грн в день...........??????????!!!!!!!!!!!!!!
петру васильовичу Показати IP 22 Листопада 2014 18:26
Природа потрібна людині навіть тоді, якщо зарплати зовсім не буде. Це для недолугих петрів васильовичів, з інтелектом курячого яйця. А щодо заголовка, то влада не забула про пущу, навпаки, вона не сходила з її запаленої памяті. Покійний цар Борис навіть листа написав в Мінприроди з клопотанням про недоцільність створення такого природного заповідника. Мотивуючи майже тим, що коліснику не буде де ліс рубати. І синок його (неповносправний на голову), теж тявкав за ними, будучи на посаді так званого очільника Ківерцівської ОДА.
петро васильович до петру васильовичу Показати IP 22 Листопада 2014 18:35
На волині найбільше в Україні заказників заповідників та національних парків а це все треба утримувати фінансувати а віддачі ніякої може кошти краще використати в державі на більше нагальні потреби а до питань природи повернутись коли будуть кращі часи в державі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus