USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Тимошенко на Ющенка через Волинську ОДА не наступатиме

4 Вересня 2008 16:18


У разі законодавчої зміни механізму призначення голів місцевих державних адміністрацій волинський губернатор Микола Романюк, швидше від усього, лишиться на своїй посаді. Про це 4 вересня у коментарі «Волинським Новинам» розповів заступник голови ОДА Василь Байцим.
Як повідомляє Українська правда, у Верховній Раді зареєстровано законопроект про зміну механізму призначення голів місцевих державних адміністрацій. Як сказано у пояснювальній записці до законопроекту, зокрема, передбачається вилучити положення, відповідно до якого президент має право відхиляти запропоновану Кабінетом Міністрів кандидатуру на посаду голови місцевої держадміністрації.
Депутати також пропонують вилучити з чинного законодавства положення, відповідно до якого голови місцевих держадміністрацій призначаються на строк повноважень президента.
Крім того, законопроект передбачає встановлення положення про те, що президент має прийняти рішення про призначення на посаду або звільнення з посади голови місцевої державної адміністрації у п’ятнадцятиденний термін з дня отримання подання Кабінету Міністрів.
«Передбачити, що, у разі відхилення президентом поданої кандидатури, Кабінет Міністрів призначає виконуючого обов’язки голови місцевої державної адміністрації, який має всі права та обов’язки, передбачені цим та іншими законами України для голів місцевих державних адміністрацій», – сказано у проекті.
Виключення становить можливість висловлення недовіри щодо нього місцевою радою.
Як розповів заступник голови Волинської ОДА Василь Байцим, на Волині програма уряду виконується успішно, зокрема вирішуються всі соціально-економічні питання. Тому пан Байцим висловив думку, що уряд навряд чи розгорне наступ на волинського губернатора Миколу Романюка.
Окрім того, Василь Байцим (голова бюджетної комісії Волиньради, депутат із фракції БЮТ) запевнив, що не бачить підстав для оголошення Волинською облрадою недовіри Миколі Романюку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus