USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Тимошенко обіцяє здолати «земельну мафію»

12 Вересня 2009 09:28
Прем’єр-Міністр України Юлія Тимошенко вважає, що приватні структури «обплутали» систему органів Держкомзему в Україні, і цей стан потрібно долати. Про це вона розповіла під час Всеукраїнської наради з організації безоплатної видачі громадянам актів на землю, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
За словами пані Тимошенко, право на отримання державних актів на право власності на земельні ділянки мають 15,5 мільйона громадян України. При цьому 6 мільйонів 400 тисяч осіб і досі не отримали таких документів, хоча є відповідні рішення органів самоврядування про виділення земельних ділянок. Більшість з цих людей – особи похилого віку, інші соціально незахищені категорії населення. Без актів вони не в змозі продати, подарувати, надати в оренду свої земельні наділи.
Юлія Тимошенко розповіла, що у країні склалася ситуація, коли за посередництва приватних структур оформлялися акти на землю. Таким чином, 6 мільйонів тих людей, які отримали акти, заплатили у сумі 13 мільярдів гривень приватникам. І це без врахування хабарів, – наголосила очільниця Кабміну. Водночас, пройти самому всі державні структури, щоб отримати акт на право приватного володіння землею, фактично означає подолати 9 кіл пекла, – наголосила Прем’єр.
Такий стан справ пані Тимошенко назвала «земельною мафією». Її знищать, як знищили газову та гральну мафії, – вважає керівник уряду.
На думку Юлії Тимошенко, органи Держкомзему та інші профільні структури повинні повернути собі хорошу репутацію. Саме для цього і було змінено законодавство і запроваджено спрощену систему безоплатної видачі громадянам актів на землю.
Де у органах Держкомзему буде низька ефективність роботи в цьому напрямку, то пані Тимошенко обіцяє кадрові зміни. Також вона застерігла органи місцевого самоврядування від саботажу процесу видачі державних актів населенню. Інакше у Верховній Раді стоятиме питання про дострокові вибори у тій чи іншій сільській, селищній чи міській раді, де є ставлять перешкоди.
 
На завершення Прем’єр побажала усім присутнім мати сили ламати старі погані традиції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus