USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Тимошенко перевірила, чи можна ЛуАЗу довірити 150 мільйонів

13 Жовтня 2009 18:00
Луцький автомобільний завод «Богдан» має усі шанси виграти тендер на участь у державній програмі «Шкільний автобус». Цьогорічний тендер передбачає виготовлення 750 автобусів на загальну суму 150 мільйонів гривень. Про це повідомила сьогодні Прем’єр міністр України Юлія Тимошенко під час відвідин Луцького автозаводу – інформує 13 жовтня репортер «Волинських новин».
Прем’єрка розповіла, що є три умови, які дають право автозаводу брати участь у тендері. Автобус мусить бути сертифікований для використання саме як шкільний автобус. Друга умова: не менше ніж 50% комплектації мають виготовлятися в Україні. До того ж, тендерну комісію має влаштувати ціна автобуса.
 

«Так сталося, що тільки ваш завод в Україні має повноцінний сертифікат на виготовлення шкільного автобуса. Крім того, 65 % комплектуючих – українського виробництва» - сказала Тимошенко.
Вона запевнила, що Луцький автозавод розглядається як «стратегічний партнер уряду».

Як розповів президент корпорації «Богдан» Олег Свинарчук, тільки для Луцького автозаводу це державне замовлення дасть роботи як мінімум на півроку.
«Ми хочемо зробити спеціальну антикризову програму для автозаводів. Зараз, коли вже криза уповільнюється, ми будемо розробляти спеціальні державні замовлення, аби забезпечувати державні потреби і підтримувати реальний сектор економіки», - пообіцяла Тимошенко.
Довідково:
Програма «Шкільний автобус» розрахована на 2003-2010 роки. Вона передбачає до 2010 року закупівлю 3650 автобусів на загальну суму 508,24 мільйона гривень.
У червні ЛуАЗ став переможцем тендеру, який проводив  відділ освіти Сокирянської районної державної адміністрації (Чернівецька область) і продав туди два шкільних автобуси «Богдан» А-069.04.
За інформацією сайту Луцького автозаводу «Богдан» А-069.04 – цешкільний автобус малого класу довжиною 6,69 метра. Пасажиромісткість транспортного засобу – 20 осіб (плюс одне місце для супроводжуючого персоналу) . Автобус обладнаний комфортабельними сидіннями з підголівниками, місцями для ранців та портфелів та додатковими системами підвищення безпечності перевезень школярів – зовнішньою світловою та звуковою сигналізаціями, системою блокування аварійних дверей, системою антизащемлення пасажирів у пневматичному приводі пасажирських дверей, тощо. На кузові автобуса яскраво-жовтого кольору спереду і ззаду наклеєні знаки «Обережно діти», а на даху встановлені  два оранжеві «маячки». Крім того, на задній стінці кузова наклеєний знак обмеження швидкості 70 кілометрів за годину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Карикатура Показати IP 13 Жовтня 2009 19:39
Фотка-2 Шиба дякує за заборгованість по зарплаті тролейбусникам, а пацан з білайна ніби знає що гроші пішли на "Вона працює"
Анонім Показати IP 13 Жовтня 2009 21:32
Якого білайна? :) Це власник "Богдана"! :)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus