USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У 17-річної лучанки, хворої на діабет, ускладнення хвороби нирок

2 Лютого 2015 16:45
17-річна лучанка, яка до того ж є повною сиротою, з дитинства страждає на цукровий діабет. Окрім цієї страшної хвороби, дівчину спіткало ще одне горе – у неї ускладнення хвороби нирок. Однак, порівняно з іншими інсулінозалежними обласного центру, допомогу із місцевого бюджету вона отримує мізерну.

Про це під час прийому громадян у Луцького міського голови Миколи Романюка повідомили мами-активістки з Громадської організації «Об’єднання батьків Дітей хворих на цукровий діабет «Інсулін» Іванна Шкода та Наталія Гордієнко.

Іванна Шкода зауважила, що незважаючи на те, що у Луцьку є 35 дітей з важкими формами діабету, право на безкоштовне медикаментозне забезпечення, а також забезпечення розхідними матеріалами, отримують здебільшого так звані «помповики» - ті, які користуються інсуліновою помпою.

Варто додати, що пані Іванна виховує 13-річного сина Владислава, який з 4 років хворіє на діабет.

Тож члени громадської організації просять міського очільника посприяти рівномірному і справедливому розподілу усіх бюджетних коштів між усіма дітьми-діабетиками.

Окрім того, жінка наголосила, що серед хворих дітей є дівчина-сирота, якій влітку виповниться 18 років.

«Ця дитина хворіє уже 9 років. Багато ліків я купувала за свої кошти, возила її в «Охматдит». Тепер в неї відмовляють нирки. Будь ласка, посприяйте справедливому розподілу коштів, виділених з міського бюджету для дітей, хворих на діабет. Незалежно від того, чи стоїть у дитини інсулінова помпа, яку при потребі можна й зняти, чи ні, хворіють усі однаково», - звернулась Наталія Гордієнко до міського голови й додала, що бабуся дівчини нещодавно пережила мікроінсульт.

Вислухавши лучанок, Микола Романюк зателефонував начальнику управління охорони здоров’я Луцької міської ради Федіра Кошеля:

«Я хотів би, щоб кошти, призначені для діабетиків, розподілили чесно. Якщо чогось не буде вистачати на розхідні матеріали чи лікарські засоби, скажіть мені, бо ми могли б цю проблему вирішити і забути за неї мінімум на рік», - резюмував міський очільник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus