USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У 2014 році в ДТП загинуло 12 дітей з Волині

11 Вересня 2014 12:32
За 8 місяців 2014 року сталися 101 дорожньо-транспортна пригода за участю дітей, або з вини дітей.

Про це розповів тимчасовий виконувач обов’язків начальника ДАІ УМВС України у Волинській області підполковник міліції Олег Данилюк під час прес-конференції сьогодні, 11 вересня.

З його слів, у 2014 році сталося 78 ДТП за участю дітей. До слова, минулоріч таких аварій було менше - 58. У цих пригодах загинуло 9 неповнолітніх. А ось в ДТП з вини дітей загинуло троє. Відповідних аварій, які сталися з вини неповнолітніх на Волині зафіксували у 2014 році 23 (на 3 більше, ніж у 2013 році).

Тим часом, після початку навчального року працівники ДАІ традиційно проводять місячник «Увага! Діти на дорозі», який триватиме до 20 вересня. Головна мета таких заходів – профілактика ДТП за участю дітей.

Працівники ДАІ нагадують, що головна відповідальність за це лягає на батьків. Вони повинні навчити своїх чад бути уважними на дорогах і також мають розуміти свою відповідальність, коли саджають дітей в авто.

На жаль, каже Олег Данилюк, батьки не завжди усвідомлюють наслідків необережного ставлення до правил дорожнього руху.

«Батьки, коли саджають дітей у автомобіль, відповідають за їх безпеку. Часто вони не усвідомлюють можливих наслідків. Свого часу я був свідком, коли мама переходила дорогу з дитиною поза пішохідним переходом, а дитина впиралася і казала, що так неправильно», - каже підполковник міліції.

Нагадаємо, минулого місяця в обласному центрі сталася резонансна ДТП, унаслідок якої постраждав 10-річний хлопчик. Дитина так і не прийшла до тями і через кілька днів померла. Згідно з інформацією УДАІ нині триває слідство цієї аварії.

Своєю чергою, вчити правил дорожнього руху готова й спілка автомобілістів, каже голова Волинської обласної організації Всеукраїнської спілки автомобілістів Василь Омельчук. Та, окрім працівників ДАІ, каже він, потрібна ініціатива з боку директорів шкіл. З його слів, торік, працівники автошколи самі ходили в навчальні заклади і пропонували такі курси, хоч все мало бути навпаки. Школи чомусь про це забувають.

Навчальним закладам працівники ДАІ пропонують проводити і тематичні батьківські збори, аби донести до батьків проблему дотримання правил дорожнього руху. Правоохоронці готові раз у місяць присилати штатного психолога для розмови з батьками, які не усвідомлюють смертності і травматизму. Крім того, часто дітям прививають страх до працівників міліції.

«Батьки часто дітей привчають, що якщо зроблять щось погане, то їх забере міліція. Але діти мають розуміти, що працівник міліції - не ворог, а він навпаки допоможе», - зазначив заступник начальника ДАІ УМВС України у Волинській області майор міліції Олександр Фесик.

Особливо небезпечним для дітей є водіння велосипеда або скутера. Працівники ДАІ наголошують, що батьки мають добре подумати, перш ніж придбати дитині велосипед, а перед тим, як вони виїдуть на проїжджу частину самостійно, вони мають вивчити правила дорожнього руху. Адже велосипед і скутер – джерела підвищеної небезпеки. Перед тим, як сяде за кермо має вивчити правила. Крім того, працівники наголошують, до самостійно виїздити на проїжджу частину на велосипеді, дозволяється дітям після 14 років. А на скутерах – після 16 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олег Показати IP 11 Вересня 2014 13:09
100% згоден з тим, що насамперед батьки повинні виконувати ПДР. А то не раз спостерігав , як молоді мамочки йдуть з коляскою посеред проїжджої частини дороги, та ще і розмовляють по телефону. Їм посигналишь, то ще возмущаються, що розбудив дитину.
Анонім Показати IP 11 Вересня 2014 13:53
біля 25 школи навпроти жеку №11 зебра пішоходного переходу давно стерта і нікому до цього нема діла, а саме в цьому місці діти перебігають дорогу
на 1 вересня Показати IP 11 Вересня 2014 14:31
біля 3 школи йшли з дитиною, через зебру, то з моста гнали і машини, і маршрутки, навіть не думали зупинитись...ніяка паскуда за стільки років не додумалась там світлофор поставити. кому ті діти потрібні в цій державі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus