USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У 37 громадах Волині через кілька місяців цілодобово чергуватимуть поліцейські

14 Серпня 2019 10:36
Відсьогодні, 14 серпня, оголошено набір на поліцейських офіцерів громади. Заявки від охочих, зокрема діючих працівників поліції і цивільної молоді, прийматимуть протягом місяця. Відбір триватиме ще півмісяці. Далі кандидати проходитимуть двомісячне навчання і шестимісячне стажування, зокрема при патрульній поліції.

Про це йшлося 14 серпня під час презентації проєкту «Поліцейський офіцер громади» у конференц-залі Палацу культури міста Луцька.

Заступник голови Національної поліції України, керівник патрульної поліції Олександр Фацевич відзначив, що, дійсно, у віддалених населених пунктах не вистачає працівників поліції, адже зараз поліцейські приїжджають тільки на виклик, у випадку надзвичайної ситуації.

«Ми пропонуємо змінити це. І дати вам (громадам, – ВН) поліцейських, які житимуть у вашому середовищі, дихатимуть вашими проблемами», – сказав Олександр Фацевич і додав, що поліцейські громади вирішуватимуть проблемні питання громади, наприклад, випадки самогоноваріння, домашнього насильства тощо, а також працюватимуть із місцевими установами, зокрема школами.

«Поліцейські слухатимуть вас і реагуватимуть на всі проблеми, які виникатимуть… У кожного поліцейського буде автомобіль, тому він буде мобільний і постійно – 24 на 7 – на зв’язку. Також поліцейських буде забезпечений робочим планшетом і зброєю», – зазначив Олександр Фацевич.

Своєю чергою, поліцейський звернув увагу, що громади, натомість, мають забезпечити офіцерів громади оргтехнікою, меблями і приміщенням, аби працівник не був змушений доїздити до місця роботи і міг створити в подальшому родину.

Олександр Фацевич зазначив, що вже стартує прийом заявок від кандидатів. Загалом поліцейські офіцери громади мають з’явитися у 37 громадах на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Цікаво Показати IP 14 Серпня 2019 13:06
Вже групи швидкого реагування по ОТГ робили. Де вони?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus