USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Bellingcat знайшли докази, що катівня «Ізоляція» підконтрольна ФСБ Росії

13 Листопада 2021 09:25
Представник міжнародної групи розслідувачів Bellingcat Христо Грозєв 12 листопада виступив в українському телеефірі. За його словами, катівня «Ізоляція» у Донецьку підконтрольна спецслужбам Кремля.

І, звісно, журналісти знайшли ​докази цього. На розслідування ж у Bellingcat пішли після знайомства Грозєва з українським бранцем катівні Станіславом Асєєвим. Того, нагадаємо, викрали у 2017, а звільнили у 2019, пише 24 канал.

Як розповів представник Bellingcat Христо Грозєв, перша частина розслідування була швидкою й нескладною:

«Ми змогли виявити російські паспорти трьох катів... Це Кривоніс, Бутенко, Єремичів.

За його ж словами, після знайомства зі Станіславом Асєєвим та прочитання його книги Грозєв «зрозумів, що цю справу треба довести до міжнародного кримінального суду».

І треба шукати не тільки тих, хто чинив тортури, а й тих, хто їм віддавав накази, хто їхніми руками виривав зізнання», – наголосив представник Bellingcat.

Читати ще:«Я радий, що така тварюка не гуляє на волі», – жертва ката «Ізоляції», якого затримали в Києві

Христо Грозєв не сумнівається, «хто стоїть над ними та хто їх курує»: «І ось упродовж року ми змогли дійти досить високо, і зрозуміти, що це підконтрольна структура російської ФСБ».

«Усі куратори, які там були з ФСБ, намагалися приховати свою особистість вигаданими особами та прізвиськами, але ми змогли все-таки за рік знайти саме справжніх кураторів та встановити їхні справжні особи», – повідомив Грозєв

Результати розслідування опублікують «дуже скоро», і там будуть показані імена кураторів з ФСБ Росії.

Нагадаємо, 9 листопада у Києві українські спецслужби затримали керівника в’язниці «Ізоляція» Дениса Куликовського на прізвисько «Палич». В «Ізоляції», нагадаємо, катували й вбивали українських полонених.

Служба безпеки України опублікувала окремі елементи свідчень цього колишнього бойовика. Виявляється, він мешкає у Києві ще з 2019 року. Наразі ж «Палича» суд взяв під варту на 60 днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Дибільний кіт Показати IP 13 Листопада 2021 09:50
У цю маячню ще хтось вірить? Я вірю лише бабченко, який воскрес.
гнилий ботокс до Дибільний кіт Показати IP 13 Листопада 2021 16:47
Віриш ти тільки лубянці, і то тільки за рублі.
Анонім Показати IP 13 Листопада 2021 11:44
палач - агент сбу и жил в киеве с 2019 года, а теперь они сами его и слили... все пытаются на россию переложить, а у самих рыло в пуху! Чего белингкат расследование не провел: кто ющенко отравил? кто шеремета взорвал? кто в шефира стрелял? а фильм по вагнергейту когда выложат или пока сказали им с посольства США подождать? расследователи
ще не зовсім свідоми Показати IP 13 Листопада 2021 15:29
Дійсно цікаво,Знаючи, що є свідки його злочинів проти українців. Тікати не в Барнаул, Рязань (умовно) а в Київ.Щось там не те.
К. лучанин до ще не зовсім свідоми Показати IP 13 Листопада 2021 16:49
Да просто хочуть вони запятнати світле імя Путіна. Але ми їм не віримо.
Невже Показати IP 13 Листопада 2021 17:12
Такі статєйки ще в когось викликають зацікавлення та вірять усьому що там пише
Клава Показати IP 13 Листопада 2021 17:14
Як можуть якись блогери доказати причетность ФСБ, МІ - 6 і т.п. Це сумнівні припущення розраховані на ідіотів . Берить хавайте на здоров'я ...
Я Показати IP 14 Листопада 2021 07:58
У BELLINGCAT ЗНАЙШЛИ ДОКАЗИ- далі можна не читати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus