USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

У Facebook та Instagram видалили близько 1500 «кібернайманців», які стежили за користувачами

17 Грудня 2021 17:45
Американська транснаціональна компанія Meta Platforms Inc. видалила близько 1500 облікових записів у Facebook і Instagram, які належали так званим «кібернайманцям», які стежили за користувачами мережі, включаючи журналістів, критиків авторитарних режимів, сім’ї опозиційних діячів і правозахисників, на користь своїх клієнтів, що сплачували їм ці послуги.

Про це у четвер, 16 грудня, повідомили у пресслужбі корпорації, передає УНН.

Meta також поінформувала близько 50 000 людей більш ніж у 100 країнах, що вони могли стати мішенню для «кібернаймаків».

Загалом Meta вжила заходів проти семи компаній, що надавали послуги «кібернайманцям». Чотири з них – Cobwebs Technologies, Cognyte, Black Cube та Bluehawk CI – базуються в Ізраїлі або були засновані там. Інші пов’язані з Індією, Північною Македонією та Китаєм.

Крадіжка особистих даних проводилася у три етапи

Як уточнює агентство AFP, крадіжка особистих даних об’єктів шпигунства зазвичай проводилася в три етапи. Спершу загальнодоступна інформація збиралася в інтернеті, наприклад, у блогах, онлайн-платформах або на сайтах ЗМІ. На наступному етапі йшлося про встановлення контакту, зокрема через підроблені облікові записи користувачів. При цьому жертв обманом змушували переходити за посиланнями зі шпигунським програмним забезпеченням. Потім хакери отримували доступ до особистих даних, таких як паролі та фотографії, а також активували мікрофони і камери мобільних телефонів або ноутбуків і відстежували переміщення через геолокацію.

Метавсесвіт Цукерберга

Корпорація Facebook Inc. була перейменована на Meta в кінці жовтня. «Сподіваюся, що згодом нас бачитимуть як компанію-метавсесвіт, і я хочу пов’язати нашу роботу та ідентичність із цією метою», – заявив тоді співзасновник компанії Марк Цукерберг. У вересні Facebook виділив 50 мільйонів доларів на створення метавсесвіту. Компанія тестує програму віртуальної реальності для віддаленої роботи, яка дозволить користувачам за допомогою спеціальної гарнітури бути присутніми на нарадах у вигляді аватарів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus