USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Facebook тимчасово дозволив закликати до насильства проти військових РФ чи до смерті Путіна

11 Березня 2022 17:56
Компанія Meta, яка володіє Facebook й Instagram, тимчасово дозволить користувачам «у деяких країнах» закликати в цих соцмережах до насильства проти російських військових, які вторглися в Україну, повідомляє Reuters, посилаючись на внутрішні документи корпорації.

Також, за даними агентства, у Facebook та Instagram тимчасово дозволили публікувати повідомлення, які закликають до смерті президента Росії Володимира Путіна чи Олександра Лукашенка, передає Радіо Свобода. Такі дописи зможуть робити користувачі з Польщі, України та Росії, вони не будуть забанені, якщо не несуть у собі інших цілей і не описують місце і метод вбивства.

«Ми тимчасово дозволили форми політичного самовираження, які у звичайній ситуації порушували б нашу заборону на заклики до насильства», – йдеться в заяві речника компанії Енді Стоуна.

Як приклад форми «політичного самовираження» Стоун наводить гасло «Смерть російським загарбникам» або «Смерть російським окупантам». Такі висловлювання допускатимуться у повідомленнях жителів Вірменії, Азербайджану, Естонії, Грузії, Угорщини, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Росії, Словаччини та України. Представник компанії додав, що такі заклики на адресу цивільних осіб модератори не дозволятимуть.

Відповідні електронні листи Meta, як стверджують, вже надіслано модераторам контенту.

Російські дипломати вже засудили рішення Meta, назвавши його «екстремістською діяльністю».

«Дії компанії – ще одне свідчення оголошеної нашій країні інформаційної війни без правил. Вимагаємо від американської влади припинити екстремістську діяльність Meta і вжити заходів щодо притягнення винних до відповідальності», – заявили співробітники російського посольства в США у своєму телеграм-каналі.

Читати ще: У Росії заблокували Instagram

Окрім того, як повідомляє УНІАН, у зв’язку з цим генпрокуратура країни-окупанта вимагає від Роскомнагляду визнати компанію Meta екстремістською організацією та заборонити її діяльність в РФ. Зокрема вимагають заборонити діяльність Facebook, Instagram та WhatsApp.

А перший заступник голови Комітету Держдуми з інформполітики, інформтехнологій і зв'язку Сергій Боярський вже заявив, що найближчим часом у Росії буде заблоковано всі сервіси компанії Meta.

Читати ще: «Тепер, тварюки, почнеться інша війна»: Арестович звернувся до російських військових після обстрілу пологового у Маріуполі

Раніше Twitter і Facebook видалили пости посольства Росії у Великій Британії про обстріл лікарні в Маріуполі. Це пояснили порушенням правил, які забороняють заперечувати насильницькі події, пише Reuters із посиланням на заяви компаній.

У пості російське посольство стверджувало, що пологовий будинок, який постраждав внаслідок обстрілу, тривалий час не використовували, а на його території нібито були українські збройні сили. За даними української влади, внаслідок обстрілу лікарні в Маріуполі загинуло троє людей, серед них одна дитина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus