USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У багатоповерхівках Луцька встановлять 76 індивідуальних теплових пунктів за грантові кошти

30 Вересня 2021 11:02
29 вересня у ДКП «Луцьктепло» підписали угоду з Європейським банком на встановлення 76 індивідуальних теплових пунктів у багатоквартирних будинках обласного центру за рахунок грантових коштів.

Про це під час засідання виконкому 30 вересня повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Зі слів мера, за останні два роки вдалося встановити 254 індивідуальні теплові пункти у 40-му та 33-му мікрорайоні Луцька.

«Вони показали свою ефективність, 30% економії. Це великий плюс для людей в умовах сьогоднішніх тарифів. У будинках, які провели енергомодернізацію, економія в будинках становить 40-50%», - зазначив міський голова.

Він наголосив, що 29 вересня у ДКП «Луцьктепло» підписали угоду з Європейським банком на встановлення 76 ІТП протягом наступного року за рахунок грантових коштів у окремих мікрорайонах обласного центру: пр. Відродженння, вул. Декабристів, частина району ЛПЗ тощо.

«Сьогодні ми замінили пальники в окремих котельнях, що також дає значну економію газу. Також в процесі заміна насосів для економії електроенергії й заміна пальників на інших котельнях. Ми проводимо доволі серйозні роботи для того, щоб опалювальний сезон пройшов успішно з найменшими втратами для підприємства і лучан», - підкреслив Ігор Поліщук.

Раніше повідомляли, що у новому опалювальному сезоні через зростання вартості природного газу зросла й вартість теплопостачання для населення.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
громадянин України Показати IP 30 Вересня 2021 11:36
Було б добре побачити платіжки за опалення до встановлення ІТП та після встановлення. І тоді порівняти...
Правда Показати IP 30 Вересня 2021 14:39
Порівняєте.Тільки ще абон.плата,плата за обслуговування і в подальшому відшкодування кредиту.Ніхто кредити "на шару" не дає.Температурний режим входу мінімум +70,подивіться і все стане зрозумілим.Двоставковий,незрозумілий і незаконний ,ще нічому не навчив,чекайте...
Громадянин Показати IP 30 Вересня 2021 15:12
В нас на під"їзді сояв лічильник на опалення. Луцьктепло без згоди мешканців під"їзду зрізали лічильник і поставили ІТП на будинок. Ото економія тільки не для мешканців під"їзду. Лічильник купляли за свої кошти. Дозволи брали за свої кошти і повірку проводили самі хто нам поверне витрати.
Правда Показати IP 30 Вересня 2021 15:51
Ви власники свого майна.Все.Луцьктепло подає енергоносій виключно до входу в будинок,до входу!!!Далі все вирішують власники(співвласники )квартир.Це Закон(Про право власності...).Все інше маніпуляції і "диктат"монополіста.
Беззаперечна істина Показати IP 1 Жовтня 2021 07:59
Тепер в цих будинках стане холодно, а от платити стануть більше...
Василь Показати IP 1 Жовтня 2021 08:49
Рішення про встановлення залежних АІТП приймалось невідомо ким без участі проектних інститутів.Вся Європа і Прибалтика працює на АІТП з теплообміннниками .які не впливають на роботу зов. мереж.Але ІТП з теплообмінниками дорожчі прибл. на 70-80% .А залежні підвищують тиск в обратці.Без погодженням з Діпромісто встановлення будь-яких АІТП є незаконним,тому що порушує проекти,різко понижуючи темп. подачі до 65 град.С.замість 100!!!!І перші поверхи мерзнуть.в кутових цвіль,шум на перших поверхах від роботи насосів.
Василь Показати IP 1 Жовтня 2021 09:23
Згідно проектів на ці АІТП,темп.графік після змішування становить 70/50 проти проектного 100/70.Без зміни проектів встановлення АІТП є незаконним.Це є очевидним навіть не для юриста!!!
Правда Показати IP 1 Жовтня 2021 13:57
Так з теплообмінником,"підживлювати"можна і за рахунок холодного водопостачання,чи не так.Але напевно більші затрати електроенергії.А те,що в наших будинках темп.режим на вході +60,а то і менше,це факт,по тиску напевно ще гірше,не кажучи вже про діаметр 35-40 річних труб по стояках.Але ж хтось мав це прораховувати і мати проектну документацію на кожен будинок.Дуже багато запитань...
Василь Показати IP 1 Жовтня 2021 16:07
Прив"язку типових проектів робив в основному Діпромісто.але навіть там вже відсутні прибл. 30% проектів(через 25років контрольні екземпляри проектів ліквідовують).ЖЕКи документацію втратили. Відносно теп. режиму на будинки-тем. носія від 80град до 65 при -20град назовні.Після АІТП-темп. графік 70/50.В основному витримується.При роботі з теплообмінником цирк.насос не впливає на тиск в обратці.Підживлюється другий контур з обратки тепломережі.Все давно відомо вже 50років в любому довіднику по теплопостачанню.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus