USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Байдена стурбовані корупцією в Україні більше, ніж говорять про це публічно, – ЗМІ

3 Жовтня 2023 08:22
У адміністрації Білого дому набагато більше стурбовані корупцією в Україні, ніж про це заявляється в публічній площині, та вважають, що це явище може негативно вплинути на підтримку України західними союзниками.

Про це пише американське видання Politico із посиланням на конфіденційний документ, який отримало у своє розпорядження.

«У чутливій, але несекретній версії довгострокового плану США, викладаються численні кроки, яких Вашингтон вживає, аби допомогти Києву викорінити посадові злочини та іншим чином реформувати низку українських секторів», – зазначається в публікації.

У документі наголошується, що корупція може змусити західних союзників відмовитися від боротьби України проти вторгнення Росії, і що Київ не може відкладати зусилля по боротьбі з корупцією.

«Сприйняття корупції на високому рівні може підірвати довіру української громадськості та іноземних лідерів до уряду воєнного часу», – наводить видання цитати з документа.

Адміністрація США хоче добитися припинення в Україні такого явища як хабарництво, не в останню чергу тому, що на карту поставлена доларова допомога з бюджету США, зазначає видання. Натомість гучні заяви про це в Вашингтоні «можуть підбадьорити противників американської допомоги Україні», багато з яких є представниками Республіканської партії.

«Будь-яке відчуття послаблення американської підтримки Києва також може призвести до того, що більше європейських країн почнуть задумуватися про свою роль», – зазначається в публікації.

Зауважимо, Державний департамент США у понеділок закликав Україну вживати більше «агресивних заходів» для боротьби з корупцією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Алекс Показати IP 3 Жовтня 2023 08:34
А я завжди казав - що корупція ворог номер один після росії. В нас в державі вважають, що основний ворог це УПЦ.
Лучанин до Алекс Показати IP 3 Жовтня 2023 09:46
Тут все дуже просто - хто найбільше кричить про мову, церкву, патріотизм, той і є набільший корупціонер. Бо цим своїм інформаційним шумом вони відволікають людей від свої підлих дій. Така собі імітація турботи про державу, а по-факту дерибан країни в особливо великих розмірах. Яйце по 17 грн за шт. - це тільки вершина величезного айберга, який поступово тягне нашу країну на дно.
Андрій Показати IP 3 Жовтня 2023 08:52
Терміново ввести на період військового стану в Україні смертну кару за корупцію та спекуляцію на гумдопомозі !!!
Анонім до Андрій Показати IP 3 Жовтня 2023 15:02
Ага і винними як завжди будуть сторож і прибиральниця.
Mmm Показати IP 3 Жовтня 2023 11:20
За шо боролись на то і напоролись)) Пожинайте плоди...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus