USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Бельгії екс-прокурора Волині засудили до арешту і штрафу. ОНОВЛЕНО

15 Березня 2017 10:20
Кримінальний суд Бельгії засудив до місяця арешту і штрафу у розмірі 6 тисяч євро колишнього першого заступника генерального прокурора України Олексія Баганця, який, нагадаємо, упродовж 2002 – 2005 років був прокурором Волинської області. Суд встановив, що Олексій Баганець надав ЄС недостовірні дані про екс-першого заступника глави адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова.

Про це Андрій Портнов повідмив на своїй сторінці в Facebook.

З його слів, Баганця визнали винним у навмисному наданні Європейському союзу недостовірної інформації про Андрія Портнова, коли проти нього вводилися санкції у 2014 році.

"Суд встановив юридичний факт навмисності дій чиновника ГПУ, хибності поширеної Генеральною прокуратурою в органах ЄС інформації і засудив його до одного місяця тюремного ув'язнення і штрафу в розмірі шість тисяч євро, які необхідно сплатити в бюджет Бельгії", - написав екс-чиновник часів Януковича.

Портнов зазначив, що після вступу вироку в силу він і його компанія почнуть процедури, спрямовані на його виконання в Україні та інших країнах світу.



Нагадаємо, що ще 26 жовтня 2015 року суд ЄС визнав безпідставними санкції проти Портнова і зняв арешт з його майна.

"Слід констатувати, що з цього моменту рішення люксембурзького суду стало джерелом міжнародного права і може офіційно використовуватися як прецедент у судових справах проти Євросоюзу заявниками з різних країн світу", - написав Портнов на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Також екс-чиновник написав, що нібито вже "відправив у Брюссель повідомлення з реквізитами рахунку в українському банку, куди Раді Євросоюзу потрібно перерахувати гроші за рішенням люксембурзького суду".

У жовтні судді постановили, що єдиною причиною для накладення санкцій на Андрія Портнова був лист від Генеральної прокуратури України, в якому ГПУ стверджувала, що інформація слідства дозволяє говорити, що екс-чиновник режиму Віктора Януковича серед інших причетний до "розтрати значної кількості державних коштів та їхнього нелегального виведення за кордон".

Проте, за даними суду, лист від України не містив ніяких інших деталей щодо фактів, звинувачення в яких приписувалося позивачу. Таким чином, цього було недостатньо для запровадження санкцій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 15 Березня 2017 10:27
маразм. рішення про запровадження санкцій приймав не баганець, а чиновники євросоюзу. про обгрунтованість чи небогрунтованість такого рішення мав би розглядати суд. а лист генпрокуратури носить рекомендаційний характер
анонім Показати IP 15 Березня 2017 11:24
хоть хтось. хоть когось

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus