USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

У Берліні екоактивісти поглумилися з головної різдвяної ялинки міста

22 Грудня 2022 00:21
Кліматичні активісти з групи «Останнє покоління» (Letzte Generation) спиляли верхівку різдвяної ялинки, встановленої перед Бранденбурзькими воротами в Берліні.

Як пише УНІАН з посиланням на Sky News, протестна група заявила, що двоє її членів використали гідравлічний підйомник і ручну пилку, щоб зрізати два метри з верхівки 15-метрового дерева й повісити банер з написом «Це тільки верхівка ялинки».

У заяві групи наголошують, що таким чином активісти хотіли б підкреслити, що Німеччина поки бачить тільки верхівку кліматичної катастрофи, що відбувається в усьому світі.

Також активісти з групи Last Generation закликали уряд Німеччини зробити більше для боротьби з глобальним потеплінням.
Своєю чергою, канцлер Німеччини Олаф Шольц, критикуючи подібні протести, закликав активістів проявити «трошки творчості».
Судячи з фото, опублікованих на Facebook-сторінці групи Letzte Generation, порушників затримала поліція.
Нагадаємо, четверо кліматичних активістів руху «Останнє покоління» 4 листопада облили овочевим супом картину нідерландського художника Вінсента Ван Гога «Сіяч» у римському музеї Палаццо Бонапарте.

Окрім того, вони закидали картопляним пюре картину французького художника Клода Моне в музеї Барберіні у німецькому Потсдамі, у Лондоні облили томатним супом картину Вінсента ван Гога «Соняшники» у Національній галереї в Лондоні, а бельгійський демонстрант намагався приклеїти свою голову до «Дівчини з перловою сережкою» художника Йоханнеса Вермеєра в музеї Мауріцгейс в Гаазі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus