USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

У бібліотеках громади триває реалізація грантового проєкту для переселенців

13 Січня 2024 20:23
У бібліотеках комунального закладу «Луцька міська централізована бібліотечна система» триває реалізація грантового проєкту «ЯК ВДОМА: створення креативного простору для внутрішньо переміщених осіб на базі бібліотек Луцької МТГ» програми «Єднання заради дії», що упроваджується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX в Україні) за підтримки Державного департаменту США.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Проєкт реалізовується департаментом культури Луцької міської ради, КЗ «Луцька міська централізована бібліотечна система» та ВОГО «Перспективи Волині». Спрямований на створення креативного середовища, де мешканці громади, внутрішньо переміщені особи матимуть доступ до культурно-мистецьких заходів, психологічної підтримки та розвитку соціально-комунікаційних навичок, що сприятиме покращенню їх психологічної стійкості, забезпечить їх успішну адаптацію та інтеграцію в громаду.

Читати ще: Книжковий фонд бібліотек Луцької громади поповнило понад 800 нових видань

У межах проєкту у бібліотеках-філіях №6 та №10 для дорослих відбулися ресурсні зустрічі із психологинею Світлана Сасюк «Ефективна стабілізація емоційного стану в умовах сьогодення» та «Плекання резильєнтності. Як залишатися стійкими в моменти виснаження?». У бібліотеках-філіях № 4 та №10 для дорослих провели тренінги з ораторського мистецтва «Діяти словом».

Свій творчий доробок для відвідувачів центральної бібліотеки для дорослих презентували учасники зразкової театральної студії «Бешкетники» Палацу культури міста Луцька.

Читати ще: У бібліотеках луцької громади для внутрішньо переміщених осіб діятиме креативний простір «ЯК ВДОМА»

Представники цільової аудиторії проєкту взяли участь у патріотичній грі «Хронологія», що відбулася у бібліотеці-філії №11 для дорослих, переглянули документальний фільм «Хроніка Української повстанської армії 1942-1954» у бібліотеці-філії № 6 для дорослих.

Реалізація грантового проєкту «ЯК ВДОМА: створення креативного простору для внутрішньо переміщених осіб на базі бібліотек Луцької МТГ» триватиме до квітня поточного року. Заплановано проведення ще понад 15 різноманітних заходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus