USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

У Білому домі звинуватили Україну у втручанні в вибори президента США

13 Липня 2017 10:52
Офіційний представник Білого дому Сара Сандерс заявила про змову представників Демократичної партії США і влади України. Як з'ясували журналісти «Фрази», цим питанням пообіцяв зайнятися кандидат на пост директора ФБР.

«Якщо і є яке-небудь свідчення змови, так це між національним комітетом Демократичної партії і українським урядом», - цитують Сандерс «РІА Новини».

Крім того, в стенограмі брифінгу Сандерс на сайті Білого дому вказується, що представники Демократичної партії США користувалися допомогою посольства України у Вашингтоні під час виборчої кампанії 2016 року. «Має сенс звернути увагу на пряму координацію Національним комітетом Демократичної партії досліджень про своїх опонентів з посольством України. Це не звинувачення, це офіційно розпочата демократами дія», - зазначила вона, підкресливши, що «ніхто з присутніх не бачить в цьому великої проблеми».

Крім того, як повідомляє Lenta.ru з посиланням на CNN представники української влади в 2016 році нібито збиралися запропонувати Демократичній партії США компромат на майбутнього президента. Ці дані торкалися керівника передвиборної кампанії Трампа Пола Манафорта, який раніше був радником колишнього президента України Віктора Януковича.

При цьому велика частина матеріалу CNN присвячена спростуванням демократів, які заявили, що за останні роки взагалі не контактували з представниками урядів іноземних держав.

Тим часом, як повідомляє «Голос Америки», кандидат на пост директора ФБР Крістофер Рей пообіцяв розібратися, чи втручалася Україна у вибори в США у 2016 році. В ході сенатських слухань за твердженням нового глави ФБР сенатор-респбліканец Ліндсі Грем попросив Рея дати оцінку закидам про втручання України в хід виборчої кампанії в 2016 році.

«Розслідування видання «Politico» виявило, що американка українського походження, яка консультувала Демократичний національний комітет, зустрічалася з високопоставленими особами Посольства України у Вашингтоні, з метою викрити зв'язку співробітника виборчого штабу Трампа Пола Манафорта з Росією, згідно з повідомленнями людей безпосередньо знайомих з ситуацією. Вам відомо про ці звинувачення? », - запитав Грем.

Рей відповів, що «із задоволенням займеться цим» і додав, що «для України було б неправильно втручатися в наші вибори».

Відзначимо, інформація про втручання закиди на початку 2017 року з'явилися на сторінках видання Politico в статті «Спроби України саботувати Трампа нашкодили їй самій» журналіста Кеннета Фогеля.

Посольство України в США спростувало подібні заяви.

«Посольство України в США, як заявлялося раніше, жодним чином не координувало з Демократичним національним комітетом ніяких зусиль для проведення досліджень або будь-яких дій, спрямованих проти кандидатів на виборах Президента США або членів їх команд», - підкреслили в посольстві.

Як повідомляла «Фраза», 28 травня 2016 року в тижневику «Дзеркало тижня. Україна »було опубліковано інтерв'ю колишнього першого заступника глави Служби безпеки України Віктора Тріпак, в якому він заявив, що передав в НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки ряду колишніх і нинішніх високопоставлених чиновників. За його словами, мова йде про так звану «чорної бухгалтерії» Партії регіонів з загальними виплатами на суму близько $ 2 млрд.

30 травня стало відомо, що Національне антикорупційне бюро України отримало документи про «чорну бухгалтерію» і розпочало розслідування.

15 серпня The New York Times повідомила, що керівник передвиборного штабу кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа екс-радник Віктора Януковича Пол Манафорт міг отримати $ 12,7 млн з України з 2007 по 2012 рік.

Cам лобіст причетність до грошей з «чорної каси» спростував. За його словами, «всі політичні виплати, які йому направлялися, призначалися для команди (як місцевої так і за кордоном), яка проводить для нього опитування і дослідження». Політтехнолог зазначив, що його робота в Україні «завершилася після виборів в жовтні 2014 року».

18 серпня Національні антикорупційне бюро оприлюднило суми коштів з так званої «чорної каси» Партії регіонів, які нібито призначалися Манафорту.

19 серпня стало відомо, що Манафорт покинув пост глави виборчої кампанії Трампа.

На наступний день ЗМІ повідомили про те, що Федеральне бюро розслідувань США і Міністерство юстиції США почали розслідування відносно Манафорта у справі про причетність до корупційних схем колишніх українських властей.

21 вересня Дональд Трамп проігнорував запрошення про зустріч з президентом України Петром Порошенко на полях Генасамблеї ООН в Нью-Йорку. Як пояснив колишній глава Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж, це сталося якраз через скандал з Манафортом, «який був радником всіх президентів і політиків».

8 листопада 2016 року в Сполучених Штатах Америки пройшли вибори глави держави, на яких перемогу здобув кандидат від республіканців Дональд Трамп.

19 листопада голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що не знайшла підстав для порушення кримінальної справи проти американського політтехнолога Пола Манафорта: «Зверніть увагу, що там, в «амбарний книзі», є тільки прізвище Манафорт. І немає жодної його підпису».

У грудні 2016 року Манафорт покинув свою посаду через скандал з Україною. В інтерв'ю CBS Манафорт відкинув всі звинувачення і назвав їх сфальсифікованими.

У лютому 2017 року американський видання Politico з посиланням на власні джерела повідомило, що народний депутат України Сергій Лещенко намагався шантажувати колишнього начальника виборчого штабу нинішнього президента США Дональда Трампа Пола Манафорта.

27 червня стало відомо, що Манафорт сам визнав, що отримав 17 млн доларів від Партії регіонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus