USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

У Білорусь прибуло вже 6 колон «вагнерівців», Польща перекинула дві військові бригади на схід

19 Липня 2023 09:48
Польща усвідомлює загрозу від розміщення ПВК «Вагнер» у Білорусі, тому перекинула дві механізовані бригади із заходу країни на схід, поблизу кордону з РБ.

Про це, перебуваючи з візитом у США, заявив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, передає Укрінформ із посиланням на Rmf24.pl.

«Ми усвідомлюємо загрози, які існують на сході. Ми знаємо, що групу «Вагнера» перевели в Білорусь. Тому ми посилили схід Польщі, перекинувши із заходу військові частини разом із технікою: 12-ту та 17-ту бригади (механізовані бригади із Щеціна і Мєндзижеча – ред.)», – заявив Блащак.

Він додав, що одна з бригад дислокується на новій базі, які відкрили минулої суботи в Кольнo, інша – у Бялій Підлясці, неподалік кордону з Білоруссю.

Раніше президент Польщі Анджей Дуда заявляв, що поява ПВК «Вагнер» у Білорусі змінює архітектуру безпеки в регіоні.

Як повідомляли, після заколоту «вагнерівців» у Росії 23-24 червня на чолі з Євгеном Пригожиним у російських службах безпеки почався період плутанини та переговорів. Упродовж останніх днів у РФ почали формуватися тимчасові домовленості щодо майбутнього ПВК «Вагнер».

За даними моніторингової групи «Беларускі Гаюн», до Білорусі у вівторок прибула вже шоста колона ПВК «Вагнер», яка налічує близько 120 машин.

Автомобілі прямували в бік Осиповичів Могильовської області. Імовірною метою колони є наметовий табір у селі Цель. Раніше була інформація, що влада Білорусі дозволила «Групі Вагнера» розташуватися на території населеного пункту. Повідомлялося про встановлені декілька сотень наметів й облаштовані місця для майже 9 тисяч людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
валерій Показати IP 19 Липня 2023 11:42
А Ви й далі кричіть - Живе беларусь!
Патрiот Показати IP 19 Липня 2023 20:23
Що пшеки,страшно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus