USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Білорусі дозволили застосовувати армію при «масових заворушеннях»

16 Липня 2021 08:59
Олександр Лукашенко підписав Закон «Про зміну законів щодо захисту суверенітету і конституційного ладу». Тепер у країні можна застосовувати військових проти мітингувальників.

Про це повідомляє пресслужба президента Білорусі, пише УНІАН.

Відповідно до закону, ввести надзвичайний стан в країні можна за наявності масових заворушень.

При цьому зазначено, що до заворушень відносяться спроби насильницької зміни конституційного ладу, захоплення або привласнення влади, збройний заколот, масові заворушення, міжнаціональні та міжконфесійні конфлікти, що супроводжуються насильством і загрожують життю громадян.

У разі заворушень в Білорусі можуть призупинити випуск і продаж продукції ЗМІ, встановити особливий порядок акредитації журналістів, обмежити доступ до інтернет-ресурсів і мережевих видань.

Крім того, при режимі надзвичайного стану можуть залучатися воєнізовані організації МНС, Слідчого комітету, Державного комітету судових експертиз та Департаменту фінансових розслідувань.

Водночас збройні сили можуть застосовуватися для боротьби з тероризмом, охорони громадської безпеки, припинення масових заворушень, забезпечення безпеки охоронюваних осіб і охоронюваних об’єктів.

Протести в Білорусі

Влітку 2020 року Міста Білорусі охопила хвиля протестів. Люди виходили на вулиці і влаштовували страйки на заводах, щоб змістити Лукашенка з посади президента через фальсифікацію виборів глави держави.

Але вже через кілька місяців апарату Лукашенка вдалося силовим методом придушити акції, політичні переслідування в країні відбуваються досі.

Ряд країн світу не визнають Лукашенка президентом, а ЄС в парі зі США ввели санкції проти білоруських чиновників, відповідальних за злочини.

У 2021 році Європейський Союз ввів новий пакет обмежень проти республіки після примушеної посадки пасажирського літака з опозиціонером Романом Протасевичем на борту 23 травня.

Білоруський опозиціонер Павло Латушко заявив, що в Білорусі з початку протестів проти режиму Олександра Лукашенка були затримано 35 тисяч осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
123 Показати IP 16 Липня 2021 10:22
Хто там був у захваті від ,,бацькі,, ?
Jon Показати IP 16 Липня 2021 10:24
Коля - колхозник совсем с катушек съехал ! Видать боится ! Правильно что боится !
Всезнайко Показати IP 16 Липня 2021 10:54
Ото по діловому.
! до Всезнайко Показати IP 16 Липня 2021 13:17
Емігруй , кажуть там молочка добра !
Шмагар Показати IP 16 Липня 2021 13:50
Такі мітінгі називати хєйпарадами і фото участників в інтернет! З адресами і телефонами.
? до Шмагар Показати IP 16 Липня 2021 14:28
Ти звідки такій ,,розумний,, урвався ?
Зачем ? до Шмагар Показати IP 16 Липня 2021 14:34
Что ты ущербное будешь с теми телефонами и адресами делать ? В гости пойдешь ? К врачу сходи, может поможет .
Кравчука Показати IP 16 Липня 2021 14:45
Божe-божe, вибирай після цього прeзидeнтів, одного сраною мітлою нe вигониш, іншого.....Один царьком хочe бути, інший бацьком, щe ханом, падишахом, а прислужники и ради старатися, пeрeписуємо всі закони під сeбe...., божe!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus