USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На Волині підрозділи ТрО тренуються виявляти та знищувати ворожі ДРГ

11 Лютого 2023 08:37
Заходи щодо підготовки підрозділів територіальної оборони на Волині відбуваються паралельно на кількох полігонах за різною тематикою та сценаріями.

Як військовослужбовці бригади ТрО тренуються палити військову техніку та живу силу противника неподалік білоруського кордону, бачив спеціальний кореспондент АрміяInform.

Вогнева підготовка

За легендою навчань, підрозділ розвідки за допомогою безпілотного літального апарата виявив ворожу колону техніки, що рухається в бік Ковеля. Командир бригади ухвалює рішення та віддає наказ командирам двох мобільних вогневих груп на висування у визначений район для умовного знищення ворожих сил.
За кілька хвилин тероборонці вже на навчальному місці. Колона противника рухається до замінованої ділянки маршруту, мить – і першу та крайню бойові машини ворожої ДРГ підірвано – спрацювали наші протитанкові міни, що були встановлені як система інженерного загородження на пересічній місцевості. А влучними пострілами з протитанкових засобів ворожі танки та БМП вражає з правого флангу одна зі штурмових груп територіальної оборони.
Інша висувається вперед та щільним вогнем з піхотного озброєння добиває противника. Втекти з поля бою жодному з окупантів не вдалося. Їхня подорож Волинню закінчилась, щойно розпочавшись. І так буде з кожним солдатом ворога, впевнені українські захисники.
Читати ще: На Волині тривають мінометні навчання тероборони

Один із військовослужбовців групи швидкого реагування – стрілець-кулеметник Михайло. Корінний лучанин у 2010-2011 роках проходив строкову службу у військах протиповітряної оборони на території Автономної республіки Крим, а в 2014-2015 роках був мобілізований та брав участь в АТО. У перші ж дні широкомасштабного вторгнення вступив добровольцем до лав Збройних сил України.
Читати ще: Бойові дії чи провокації з боку Білорусі: Волинь готова до оборони

Справжньою окрасою та гордістю цього чоловічого військового колективу є жінка-військовослужбовець на ім’я Катерина. Вона, як і решта, має чималий досвід служби у Збройних силах України ще до широкомасштабного вторгнення. Капітан вважає, що жінка-військовослужбовець має бути в усьому нарівні з чоловіками, а тому ніколи не очікувала для себе від побратимів жодних послаблень, пов’язаних із проходженням військової служби.
Читати ще: Як на Волині готують добровольців до наступу з Білорусі

«Щодня, щогодини і навіть хвилини ми готувалися, облаштовували фортифікаційні споруди, будували лінії інженерних та мінно-вибухових загороджень, проводили заходи бойової підготовки, як сьогодні, адже досвіду багато не буває. Живучість підрозділу залежить від універсальності військовослужбовців, де кожен може знищити ворожу ціль із будь-якого піхотного озброєння, – розповідає Катерина. – Ми обов’язково переможемо, бо на це в українців є сила-силенна причин. Найголовніше те, що на нашому боці правда, а ще ми на своїй землі, яку захищаємо. Нам чужого не треба, але й свого ми нікому не віддамо».
Заходи вогневої підготовки у цьому підрозділі відбуваються щотижня. У пріоритеті також тактика, медицина, військова топографія, інженерна, спеціальна та технічна підготовка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 11 Лютого 2023 13:31
варто задіяти проти них декількох українських випускників куос для перевірки знань та навичок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus