USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Білорусі «моніторять» українців, які працюють в держструктурах режиму Лукашенка

18 Січня 2023 22:08
У Білорусі збирають інформацію про українців, які працюють в держструктурах режиму білоруського диктатора Олександра Лукашенка.

Про це повідомляють білоруські журналісти з посиланням на очевидців, пише ТСН.

Видання з'ясувало, що тамтешній Мінміськвиконком розіслав до підлеглих держструктур листа з вимогою надати інформацію про українців, які працюють там, «незалежно від дати переїзду до Республіки Білорусь». З якою метою збирають інформацію, у листі не уточнюють.

«Прошу сьогодні, до 14:00, надати інформацію про громадян, які працюють у вашій організації як основного працівника, місцем народження яких є Україна, незалежно від дати переїзду до Республіки Білорусь. Форма подання інформації додається. Інформацію представляти в електронному вигляді у форматі WORD, на паперовому носії не треба», – сказано у запиті Мінміськвиконкому, який було розіслано до державних установ.

Читати ще: Росія розширить військову присутність у Білорусі: аналітики назвали терміни

Цікаво, що раніше аналогічну інформацію про своїх співробітників збирало керівництво білоруської залізниці. Згодом працівників, які народилися в Україні, викликали до обласних управлінь КДБ та розпитували про родичів в Україні і про ставлення до війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus