USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

У Білорусі перебувають до 10 тисяч російських військових, провокацій на кордоні не зафіксовано, – ДПСУ

24 Лютого 2023 18:36
Ситуація на українському державному кордоні станом на 24 лютого 2023 року контрольована, Сили оборони ретельно відстежують дії ворога, щоб не допустити ніяких провокацій.

Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко, передає Українська правда.

"Протягом учорашньої доби і минулої ночі якихось провокацій на кордоні ми не відмічали. Ситуація безпосередньо по лінії кордону з Білоруссю і Росією залишається повністю контрольованою.

Звісно, ці напрямки залишаються досить напруженими. До прикладу, на території Білорусі продовжують знаходитися російські військові підрозділи. За нашою інформацією, це близько 9-10 тисяч військовослужбовців.

Білорусь сама як країна продовжує підтримувати Росію в розв’язаній війні проти нашої держави. Але ті підрозділи РФ, які знаходяться в Білорусі, переважно перебувають на полігонах, де проходять підготовку, де відбуваються спільні навчання, які вже тривають не один місяць…

Щоб там не було на території Білорусі, наше основне завдання – бути готовими до розвитку будь-якої ситуації, в тому числі і до провокацій", - заявив речник.

Читати ще: Мінують прикордоння та показують «непристойні жести»: білоруські прикордонники скаржаться на українців

Демченко зазначив, що на цей момент на території Білорусі немає необхідного ударного угруповання, яке могло б здійснити вторгнення на територію нашої країни.

Водночас Україна продовжує укріплювати лінію кордону і прикордоння для того, щоб всі Сили оборони мали можливості дати відповідь будь-якому агресору.

Читати ще: У «народне ополчення» Білорусі хочуть набрати 150 тисяч людей

Укріплювати ж лінію кордону з РФ неможливо, пояснив речник Прикордонної служби, адже ворог щодня здійснює обстріли (від початку року ДПСУ зафіксувала близько 500 обстрілів прикордонних територій Сумської та Чернігівської областей).

Прикордонники також пильно стежать за придністровським відтинком кордону з Молдовою, який ворог може використати для провокацій. Наразі ніяких активних чи провокативних дій зафіксовано не було, додав Демченко.

Як ми писали раніше, у Білорусі одному з ракетних підрозділів наказали «висунутися до призначеного району», а також підготувати техніку до бойового застосування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus