USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Білорусі після вибухів на аеродромі «Мачулищі» затримали шістьох людей

1 Березня 2023 10:30
Білоруські силовики затримали щонайменше шестеро людей. Їх підозрюють у вибухах на аеродромі «Мачулищі».

За інформацією білоруської правозахисної організації «Весна», в Дзержинську Мінської області затримали щонайменше шість осіб, які могли бути причетні до вибухів на аеродромі «Мачулищі».

Відзначається, що всіх підозрюваних засудили до двох діб арешту за «непокору», але вони вже на волі. При цьому повідомляється, що під час затримання людей били, але не місцеві поліцейські, а інші силовики.

Як ми писали, 26 лютого на аеродромі в Мачулищах пролунали вибухи. В результаті почали з’являтися повідомлення, що був атакований літак ВКС РФ а-50. За інформацією аналітиків BYPOL передня і центральна частини літака, авіоніка і радіолокаційна антена серйозно пошкоджені.

Читати ще: Хто і чим атакував літак РФ на білоруському аеродромі «Мачулищі»

За даними британських розвідників, шість літаків цього типу в робочому стані у РФ. Після інциденту Олександр Лукашенко провів нараду з силовиками. Кремль відмовився коментувати пошкодження літака.

Читати ще: Супутник показав літак в Мачулищах, який, імовірно, атакували партизани

При цьому спостерігачі «Беларускі Гаюн», 26 лютого після диверсії фіксують авіаційну активність літака Центру обслуговування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus