USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Білорусі заборонили піднімати ціни на соціальні продукти та ліки

24 Лютого 2021 14:41
Уряд Білорусі ввів істотні обмеження щодо зростання цін на соціально значущі товари та деякі ліки.

Про це повідомляє Finance.tut.by, пише УНІАН.

Так, до кінця лютого виробникам, постачальникам і реалізаторам заборонили піднімати ціни, а з 1 березня – не більше, ніж на 0,2% на місяць.

Раніше в уряді, озвучуючи плани на 2021 рік, говорили, що мають намір жорстко контролювати ціни та імпорт, але запевняли, що робити це будуть «економічними методами, не заборонними».

Крім того, за рішенням уряду Білорусі юрособам усіх форм власності та ІП, які виробляють, ввозять або продають на внутрішній ринок соціально значущі товари першої необхідності заборонили підвищувати ціни до кінця лютого (у порівнянні з тими, які діяли на 24-е число цього місяця). За відсутності товарів на цю дату – на попередню дату без урахування знижки. Це передбачено постановою Радміну № 100 «Про тимчасові заходи щодо стабілізації цін на соціально значущі товари першої необхідності».

З 1 березня зміна цін на соціально значущі товари першої необхідності не може перевищувати 0,2% на місяць. За основу береться ціна на ці товари на останній день попереднього місяця (а якщо цього товару не було в наявності, то за основу береться товар того ж різновиду і розфасовки).

Підвищення цін вище 0,2% на місяць допускається тільки за погодженням з комісією з питань державного регулювання ціноутворення при Радміні.

Про які продукти та ліки йдеться

Обмеження щодо зростання цін вводяться на продукти та непродовольчі товари, які входять до списку соціально значущих. Всього 62 позиції. Серед іншого це рис, гречка, вівсянка, перловка, пшоно, хліб, макарони, яловичина, свинина, деяка ковбаса, жива риба, деякі молочні продукти, яйця, картопля, розчинна кава, чай, цукор, сіль, туалетне мило, туалетний папір, підгузки, сірники.

У списку ліків, на які обмежили підвищення цін, виявилося 50 позицій. Серед іншого це Амоксицилін, Азитроміцин, Анальгін, Арпетол, Ксилін, Омепразол, Ессенцікапс. У списку значаться певні виробники цих ліків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
володимир Показати IP 24 Лютого 2021 15:15
дбають про людей. вчіться
Отакої Показати IP 24 Лютого 2021 15:19
Все.Кіна не буде.ссср-2 у всій красі.
Лучанин Показати IP 24 Лютого 2021 16:00
А у нас ціни постійно зростають. Нам би такого президента , який дбає про добробут народу.
Отакої Показати IP 24 Лютого 2021 16:29
Він приймає всіх,вперед...
Дмитро Показати IP 24 Лютого 2021 17:54
А коли наші довбні візьмуть приклад з РБ і зроблять те саме?
Дмитру Показати IP 24 Лютого 2021 18:38
Ніколи. Бо не наші *довбні* керують країною, і не ми, а всього-навсього посольство США, куди деколи кличуть на *чашку чаю* наших *довбнів* і дають їм вказівки, як діяти. Ось так......
Лучанка Показати IP 25 Лютого 2021 16:18
Цікаво чи у нас хоча б задумаються над цим!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus