USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Білорусі заперечили ідею створення конфедерації з Росією

16 Вересня 2019 21:47
Влада Білорусі спростовує плани про нібито об’єднання з Росією в конфедеративну державу на рівні економік. Обидві країни мають зберігати свою незалежність і суверенітет.

Прессекретар президента Білорусі Наталія Ейсмонт заявила, що інформація про конфедерацію між країнами, яку раніше розповсюдили російські ЗМІ, є «журналістськими штампами», пише 24 канал.

«В основі будь-яких процесів лежить теза про незалежність Білорусі і Росії. Це свято! Червоні прапорці – це суверенітет і незалежність кожної з країн. В інтеграційних процесах ми йдемо на ті кроки, які економічно доцільні. Ніяких спільних органів не створюється – до цього країни не готові», – заявила Ейсмонт.

Речниця Лукашенка наголосила, що Мінськ розцінює вислови «конфедерація, федерація і т.д» як порожні журналістські штампи. Насправді наразі в інтеграційній роботі білоруська та російська сторони виходять з тих реалій, які мають – тобто з досягнутого рівня взаємодії.

Тим не менш, вона зауважила, що робота над розширенням економічного співробітництва Росії та Білорусі триває.

16 вересня російська газета «Коммерсант» повідомила, що на початку осені Росія і Білорусь підписали попередню програму економічної інтеграції. Вона розрахована на 1,5 року й передбачає часткове об’єднання двох економічних систем з січня 2021 року.

Ця програма нібито включає перехід на єдиний Податковий кодекс обох країн, створення «єдиного регулятора» енергетичного ринку й об’єднання митної політики.

Що відбувається між Росією та Білоруссю?

Розмови про об’єднання Білорусі і Росії стають все гучнішими, хоча Олександр Лукашенко називає їх «дурними і притягнутими за вуха».

Зі свого боку, голова Держдуми Росії В’ячеслав Володін заявляв про завершення підготовки проекту Концепції зближення законодавств Росії та Білорусі. Це необхідно для активізації економічного співробітництва в межах Союзної держави.

Згодом президент Росії Володимир Путін схвалив військову доктрину Союзної держави, до якої входять РФ і Білорусь. При цьому в Кремлі заявили, що можливе об’єднання Росії та Білорусі наразі не обговорюється.

Тим не менш, Лукашенко все ж побоюється, що Росія поглине Білорусь. Він наголошує, що як і раніше підтримує ідею створення Союзної держави з Російською Федерацією. Але головна умова – обидві країни повинні бути у рівнозначних у правах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus