USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

У Білорусі засудили медика та журналістку, які повідомили про загиблого активіста

2 Березня 2021 20:07
Мінський суд ухвалив вирок журналісту і лікареві в справі про розголошення лікарської таємниці, що стосується смерті активіста Романа Бондаренка.

Про це пише Корреспондент.net з посиланням на Інтерфакс.

Так, редактор відділу ТОВ Тут Бай Медіа Катерина Борисевич отримала шість місяців позбавлення волі і штраф у 100 базових величин, а анестезіолог-реаніматолог столичної лікарні швидкої допомоги Артем Сорокін – два роки позбавлення волі з відстрочкою на рік і штраф у 50 базових величин.

Медик був звільнений у залі суду. Люди на вулиці зустрічали його оплесками.

За словами адвоката журналістки, півроку позбавлення волі – це мінімальне покарання для такого випадку, однак вирок оскаржуватимуть.
Дії Катерини Борисевич суд визнав підбурюванням до злочину і розголошення лікарської таємниці, а дії Сорокіна – розголошенням лікарської таємниці.

Згідно з матеріалами справи, Борисевич у листопаді минулого року «без згоди пацієнта або інших уповноважених осіб» схилила Сорокіна до надання усної інформації про Бондаренка, а також до передачі через Telegram фотокопій його медичної документації.

Борисевич використала отриману від Сорокіна інформацію і фотографії документів у своїй статті, яка спростовує версію влади про те, що Бондаренко був п’яним бешкетником.

Стаття, за словами представника Генпрокуратури, «викликала суспільний резонанс і створила атмосферу недовіри до компетентних служб».

«Це негативно вплинуло на становище правопорядку і спричинило за собою тяжкі наслідки – призвело до підвищення напруженості в суспільстві, спонукало громадян до проведення незаконних масових заходів, інших протиправних дій», – заявили правоохоронці.

Нагадаємо, що 31-річний мінчанин Роман Бондаренко помер у лікарні швидкої допомоги 12 листопада 2020 року. Увечері він вийшов на подвір’я свого будинку і спробував не дати невідомим громадянам зняти біло-червоно-білі стрічки з паркану. Почалася бійка. Бондаренка штовхнули, він вдарився головою.

У Слідчому комітеті запевняли, що хлопець був у стані алкогольного сп’яніння. У матеріалі Борисевич ця інформація була спростована.
За побиття Бондаренка нікого не затримали. За його смерть ніхто не був покараний.

Як повідомлялося раніше, у Білорусі порушили кримінальну справу стосовно лікаря, який повідомив журналістам відомості про побитого в Мінську Романа Бондаренка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Берія Показати IP 2 Березня 2021 21:09
Неотвратимость наказания за нарушение закона ... Браво !!!
Ігор луцький до Берія Показати IP 3 Березня 2021 08:44
Берію пристрелили без суда і слідства. А він думав,що буде вічно при владі,що в його руках буде життя і доля десятків мільйонів громадян.
Свідоміт Показати IP 3 Березня 2021 06:31
До нас Героїв на керівні посади ! Якраз не вистачає хороших журналістів, бо лещенко і наєм пішли в бізнес, і медиків, бо супрун не оцінили.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus