USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Білорусі зник 19-річний син українського офіцера-прикордонника

28 Серпня 2017 18:00
У Білорусі зник 19-річний син члена громадської Ради Держприкордонслужби Ігоря Гриба Павло. Хлопця виманила в Гомель ФСБ Росії під приводом зустрічі з дівчиною і там провела затримання, - переконаний батько зниклого юнака Ігор Гриб.

Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За словами офіцера, Павло 24 серпня виїхав до Гомеля, де мав зустрітися з дівчиною із Росії. З нею вони спілкувалися тільки в соціальних мережах, без особистого знайомства. Син повинен був повернутися додому того ж дня, проте цього не сталося.

Незабаром Гриб сам поїхав у Гомель шукати сина. Там він дізнався, що Павло знаходиться в розшуку за ст. 205 КК РФ – терористичний акт. Ініціатором є російське управління ФСБ з Краснодарського краю Сочі.

Білоруські прикордонники ж заявили, що про Павла їм нічого не відомо.

“Стало зрозуміло, що ФСБ виманила Павла в Гомель під виглядом зустрічі з дівчиною і провело затримання. Революцію Гідності Павло зустрів з надією на зміни в країні. І після військової агресії РФ проти України він був активним передплатником у соціальних мережах, часто вже не підбирав вирази щодо ворогів Батьківщини. Можливо, це і стало приводом провокаційних дій ФСБ РФ”, – написав Гриб.



Посольство України у Білорусі направило ноту МЗС Білорусі з метою з'ясувати, де перебуває Павло Гриб, син співробітника Держприкордонслужби України. Про це повідомила перший секретар посольства України у Білорусі в коментарі "112 Україна" Марія Гуцало.

"Консул посольства України у Республіці Білорусь тримає це питання на контролі. І сьогодні 28 серпня посольство України у Білорусі послало до міністерства закордонних справ Білорусі ноту із проханням з'ясувати місцезнаходження Павла Гриба", - сказала Марія Гуцало.

Вона уточнила, що наразі відповідь ще не отримали, оскільки ноту направили тільки сьогодні.

В той же час спікер Державної прикордонної служби Олег Слободян повідомив на своїй сторінці у Facebook, що у ДПСУ також перевіряють відповідну інформацію.

"Схоже, що у нашого колеги - прикордонника ФСБешники виманили за кордон до Білорусі сина і там за незрозумілих обставин затримали. Зараз перевіряємо цю інформацію по службовій лінії..." - написав Слободян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Всезнайко Показати IP 28 Серпня 2017 19:12
А батько цього дебіла куди дивився?
петро до Всезнайко Показати IP 28 Серпня 2017 23:12
Дітям важних людей можна вступати в контакт з громадянками КРАЇНИОГРЕСОРА, а кріпакам - ні
вфівфівфівфі до петро Показати IP 29 Серпня 2017 13:27
А хто тобі д*білу це забороняє?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus