USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У бюджетній комісії міськради – проти 700 тисяч на погашення кредиту «Луцькводоканалу»

7 Березня 2017 13:07
Не збільшувати на 700 тисяч гривень статутний фонд КП «Луцькводоканал» для погашення кредитних зобов’язань рекомендували у бюджетній комісії міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 7 березня.

Депутати розглянули проект змін до бюджету міста.

Голова комісії Павло Данильчук зауважив, що пропонуватиме не підтримувати збільшення видатків на поповнення статутного капіталу КП «Луцькводоканал» для погашення кредитних зобов’язань в сумі 700 тисяч гривень за рахунок зменшення видатків ДКП «Луцьктепло» на співфінансування по проекту реконструкції системи централізованого теплопостачання у Луцьку.

Член комісії Сергій Була зазначив, що також пропонуватиме виключити цей пункт з проекту рішення, а на наступне засідання комісії зобов’язати керівника КП «Луцькводоканал» Івана Корчука надати звіт про фінансову діяльність підприємства. З його слів, підприємство неефективно використовує бюджетні кошти, не маючи грошей навіть на погашення заборгованості за кредитом.

Як повідомила директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова, кошти мусять бути сплачені якщо не підприємством, то бюджетом міста. Відповідно до договору, «Луцькводоканал» повинен буде повернути кошти, які сплачуватимуть за нього з міського бюджету. У випадку невиконання підприємством гарантійних зобов’язань, міськрада, з її слів, буде змушена звернутися до суду.

Посадовець наголосила, що кошти повинні бути сплачені відповідно до міжнародної угоди, відтак до 14 березня необхідно здійснити проплату, тому вона просить депутатів підтримати цей пункт проекту рішення.

Член комісії Олександр Кравченко зазначив, що є чимало питань щодо певних закупівель підприємства, тому також пропонував вилучити пункт щодо виділення 700 тисяч гривень, наголосивши, що у разі відсутності у підприємства коштів гарантом кредитних зобов’язань все одно виступатиме міський бюджет.

У підсумку, члени комісії усе ж рекомендували не виділяти 700 тисяч гривень для КП «Лцькводоканал», а на наступному засіданні вирішили заслухати звіт керівника підприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
хвілолог Показати IP 7 Березня 2017 13:10
Цей "Водкаканал" потрібно добряче почистити від дармоїдів і злодіїв.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus