USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У блоках Bitcoin виявили сліди дитячої порнографії

22 Березня 2018 07:00
Фахівці RWTH Aachen University, які досліджували блокчейн біткоїна, поділилися знахідкою, яка може нанести серйозний удар по репутації головної світової криптовалюти. У системі виявилися зображення жорстокого поводження з дітьми, які поширювалися через блокчейн, пише Сryptellect.

Сам по собі блокчейн є розподіленим реєстром з відкритим вихідним кодом, до якого заносяться відомості про кожну фінансову операцію. Однак він може використовуватися не тільки для зберігання цієї інформації. Як правило, в системі зберігаються коментарі про метадані. Плюс до цього можна додавати і різні вкладення.

За даними вчених з RWTH Aachen University, всього в блокчейні Bitcoin знаходиться приблизно 1600 файлів, де є сцени жорстокого поводження з дітьми. Не менш 8 файлів являють собою порнографічний контент. Деякі посилання містять зовнішні посилання на контент подібного типу. Також у блокчейні вченими було виявлено 274 посилання на відео, присвячені жорстокому поводженню з дітьми, і близько 142 посилань на "Дарквеб".

За словами вчених, знахідка може зробити блокчейн нелегальним, хоча на даний момент ніяких судових постанов немає. Поширення забороненого контенту може стати серйозним ударом по всьому ринку криптовалюти, не кажучи вже про репутацію біткоїна.

Оскільки дані в блокчейн завантажуються вільно різними користувачами, то всі, хто бере участь у процедурі майнінгу або володіє біткоїнами несуть відповідальність за появу порнографічного контенту в ланцюзі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus