USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Болгарії протести в День незалежності переросли в сутички з поліцією

23 Вересня 2020 09:38
У столиці Болгарії Софії в День незалежності країни пройшла акція протесту, яка переросла в сутички з поліцією.

Як повідомляє Новое время з посиланням на DW, учасники протесту кидали в поліцейських із захисними щитами петарди, каміння та пляшки.

За даними поліції, в результаті сутичок постраждали троє правоохоронців.

Протест в Софії в День незалежності республіки зібрав близько 10 000 осіб.

Протести в Болгарії не вщухають вже кілька місяців.

Акції протесту в Болгарії почалися 9 липня після обшуків в адміністрації президента, які були пов’язані з розслідуванням двох справ про корупцію та розголошення державної таємниці.

Протестувальники вимагають відставки прем'єр-міністра країни Бойко Борисова. У серпні Борисов заявив про плани змінити Конституцію Болгарії, що загострило ситуацію.

Критики звинувачують Борисова в тому, що конституційна реформа не передбачає більшої відповідальності для керівника болгарської прокуратури. Чинного генерального прокурора Івана Гешева також закликають подати у відставку, його звинувачують зв’язку з впливовими олігархами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus